Twitter, New Yorklu Trendrr'ı satın alarak sosyal televizyon tarafındaki gücünü artırdı

Twitter, New Yorklu Trendrr'ı satın alarak sosyal televizyon tarafındaki gücünü artırdı

2013 başında sosyal televizyon ölçümlemesi için 70-90 milyon dolar değerinde bir satın alma yapan Twitter, bu alanda elini güçlendiriyor. Sosyal televizyon ölçümlemesi tarafında daha önce Facebook lehine sonuçlar açıklayan Trendrr artık Twitter'ın.

Trendrr'ın resmi blogunda yaptığı açıklamaya göre yaklaşık 5 yıllık geçmişi olan girişim, artık Twitter ekibinin bir parçası olacak. Trendrr.Tv tarafında anlaşması olan müşterilere verilen hizmet devam edecek ama muhtemelen yeni tek bir anlaşma daha imzalanmayacak.

trendrr twitter social tv sosyal tv olcumleme

Trendrr, Temmuz ayında Facebook'taki televizyon sohbetlerinin Twitter'dan 5 kat daha fazla olduğunu açıklayan bir rapor yayınlamış ve Twitter'ın daha fazla çalışması gerektiğini göstermişti ama patentli bir yazılım teknolojisine sahip şirketin tek yaptığı iş bu değil.

socialtv_ecosystem_2013New York merkezli girişimin bir Curatorr adlı ürünü var ki o da oldukça değerli. Bu ürün televizyon yayınlarında yaptığı işi etkinlikler özelinde yaparak, belli bir etkinliğe dair paylaşımları analiz edebiliyor.

Sosyal ağlar olmadan önce en çok televizyon başında geçirdiğimiz saatlerde sohbeti koyulaştırdığımızı düşünürsek Twitter'ın bu konudaki yatırımlarının değerini daha iyi anlayabiliriz. Daha önce dünyanın en önemli araştırma şirketlerinden Nielsen'in SocialGuide'ı satın almasını da bu noktada hatırlatmakta fayda var.

Twitter'ın geliştirdiği yeni sohbet özelliği de önümüzdeki dönemde kişiler arası etkileşimi artıracağını ve TV sohbetlerinin mobile taşınmasına daha da yardımcı olacağını söyleyebilirim.

Son olarak Twitter'ın sosyal televizyon alanındaki girişimlere pek de ekmek kapısı bırakmayacağını gösterdiğini de not düşelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.