Sosyal ticaret için Twitter'dan dev transfer

E-ticaret şirketleri gönderdikleri tam sayfa e-posta ile satış yapmaya çalışadursun, Twitter 140 karakterle satışın hazırlığını yapıyor. Bu amaçla ülkemizde Biletix ismiyle hizmet veren Dünya'nın sayılı bilet satış şirketlerinden Ticketmaster'ın CEO'su Nathan Hubbard'ı yeni açtığı Ticaret biriminin başına getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın American Express ile yaptığı Twitter için sosyal ticaretin bir parçası olacak ödeme sistemini tanıtmıştı. American Express daha önce Foursquare ile yakın bir kampanya yürütmüş ve yer bildiriminde bulunan kart kullanıcılarına pos cihazı aracılığıyla özel indirimler sunmuştu. Twitter ile yaptığı bu kampanya ise hashtag ile alışveriş sunularak daha geniş konseptte olduğunu belirtmekte yarar var.

Şubat ayı rakamları ile 200 milyon kullanıcıya sahip olan Twitter'ın sosyal ticaret hamlesi ile ne kadar başarılı olacağını birlikte göreceğiz fakat şu an kullanıcıları ile etkileşimde olan e-ticaret siteleri tarafından satış opsiyonu büyük bir ilgi görecektir. E-ticaret siteleri Twitter'da yaptıkları iletişim ile takipçilerini sitelerine yönlendirip satın almalarına teşvik ediyordu. American Express ile yaptığı kampanyada olduğu gibi tek aşamada satın almanın mümkün olmasının kullanıcının durak noktalarını azaltacak ve satış oranlarını artıracaktır.

Sosyal ticaret kavramı Facebook'un denediği ve kapattığı F-commerce ile çok sorgulanmıştı. Buna karşılık Pinterest, Wanelo, Polyvore gibi platformlar büyümelerine devam ediyor. Kullanıcıların ürünlerle etkileşime girip satın almaya ilerlediği ve satış bazlı gelir modeli ile çalışan sosyal ağlar sosyal ticaret kavramını farklı bir noktaya taşıyor ve e-ticarete ciddi katkı sağlıyor. Twitter iyi uygulanacak bir modelle üye sayısının verdiği avantajı da kullanarak sosyal ticareti daha da ileri taşıyabilir.

square

Twitter'ın yaratıcısı Jack Dorsey'in kurucuları arasında bulunduğu ve son 4 yılın en dikkat çeken girişimleri arasında olan Square ile ödeme sistemleri konunsunda elde ettiği tecrübe de yadsınımaz bir gerçek. Böylece Twitter sadece sosyal ağ deneyimi üzerine değil tecrübeli yeni transferi ve ödeme sistemi Square'in birikimi ile başarıya yakın duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.