Eric Schmidt'in ilk yatırımını yaptığı Slice'a Rakuten'den 23 milyon dolar yatırım

Eric Schmidt'in ilk yatırımını yaptığı Slice'a Rakuten'den 23 milyon dolar yatırım

Dijital reklamların ve e-ticaretin aralıksız büyümesi, yeni yatırımları da beraberinde getiriyor. Yatırımların büyük bir çoğu ise yeni e-ticaret şirket girişimlerinden ziyade e-ticaret şirketleri ile birleşik yaşam sürdüren girişimlere gidiyor. Kullanıcıya katma değer sunan girişimlerin e-ticaret şirketleriyle karşılıklı fayda içinde olmaları sektörün büyümesinin temel sebepleri arasında sıralanabilir.

E-ticaret ekosistemini büyütmeye aday girişimlerden birisi de kullanıcıların e-postalarına erişim izni alarak yaptıkları alışverişlerden gelen faturaları inceleyen  ve bu bilgilerle kullanıcının hayatını kolaylaştıran Slice.

Girişim Japonya'nın Amazon'u olarak bilinen Rakuten'in önderliğinde 23 milyon dolar yatırım aldı. 2011'de Google eski Ceo'su Eric Schmidt'in kurucuları arasında bulunduğu Innovation Endeavors ve Lightspeed Venture Partners'tan 9.4 milyon dolar A turu yatırımı alan Slice, B tur yatırımına Rakuten'in önderliğinde NPD Group ve Russia Partners katıldı ve şirket kuruluşundan itibaren toplam 32.4 milyon dolar yatırım almış oldu.

Slice uygulama ekran görüntüsü

Stanford üniversitesinde araştırma projesi olarak doğan ve 50 çalışanı olan Slice, şu ana kadar kullanıcıların e-posta ile aldığı 90 milyon ayrı ürünü rakamsal değeri 3 milyar dolarlık faturayı anlamlandırmış.

Kullanıcıların e-postalarına erişerek aldığı bilgilerle, paketlerinin ne zaman teslim edileceğini takip edip bildirimde bulunuyor ve aylık sektörel harcama yüzdelerini sunuyor. Bu hizmetlerin ötesinde aldığı ürünün veya benzer ürünlerin fiyatı düştüğünde bildirim göndererek yeniden satın almaya yönlendiriyor.

Slice'in önündeki en büyük engel kişilerin e-posta adresine erişim iznini vermemek olmasına karşın, kuruluşunda Yahoo e-posta servisinin projeye verdiği destek ile bu problemi çoktan aşmış görünüyor. Slice'in bu yoğunlukta e-posta analiz edebilmesi ise ileride markaların pazar payları yerine satış paylarına ulaşabilmesiyle, gelecekte temel pazarlamanın değişeceğinin ayak sesleri.

Kullanıcılarının e-postasına ulaşarak fatura bilgisini alan Slice'tan ileride yeni servislerin gelme ihtimali yüksek. Bu sebeple Slice'ı uzun bir süre yatırım haberleri ile duyacağımızı tahmin ediyorum. Mobil uygulama Türkiye pazarına açık değil ama Slice'ı web sitesini inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.