Siz hala mobile yatırım yapmayanlardan mısınız...

Siz hala mobile yatırım yapmayanlardan mısınız...

Mobil cihaz kullanımının ve mobil medya tüketiminin arttığının altını çizmek için Facebook'un güncellenen mobil uygulamasına ayda 850 milyon kez giriş yapılmasından bahsedebiliriz. Ama sadece bu istatistik tüm bu gelişimi anlatmaya yetmez.

Flurry'nin tarafından paylaşılan rakamlara göre mobil kullanım ABD'de tarihin en üst seviyesinde. Mobilde medya tüketimi 2009'a göre 5 kat artarak toplam medya tüketiminin 1/5'ine denk düşüyor. Mobilde harcanan süre kişisel bilgisayarlarda harcanan süreye denk düşmeye başlıyor.

Aşağıdaki grafikte de göreceğiniz gibi günlük mobil uygulama kullanımına ayrılan süre giderek yıldan yıla artıyor. 2011'in ilk çeyreğinde oyunlara 25 dakika, sosyal ağlara 15 dakika ayrılırken 2013'ün ilk çeyreğinde bu süreler sırasıyla 40 dakika ve 30 dakika olmuş. Yani toplamda 30 dakikalık bir artış var.

gunluk akilli telefon kullanim istatistikleri2013'de kişisel bilgisayar sevkiyatı yüzde 13 düşerken tablet sevkiyatı yüzde 83 arttı. Facebook'un mobil kullanıcı sayısı 219 milyona ulaşarak toplamda yüzde 20'lik paya sahip. Facebook'un mobil reklam gelirleri tüm reklam gelirlerinin yüzde 41'ini oluşturuyor.

Pinterest'in Amerikalı sadece mobilden bağlanan kullanıcıları Haziran 2013'te yüzde 28 büyümeyle 18.3 milyona ulaştı. Tabletlerin ve akıllı telefonların yerel arama trafiğindeki payı yüzde 26'ya çıkmış durumda.

Mobil cihazlar kullanım kolaylığı bakımından tercih edilirken mekan ve zaman bakımından daha erişilebilir olmasıyla daha ciddi bir etkileşimi tetikliyor.

Kısacası bugünün kaçan treni mobil. Zamanında yapılmayan yatırımlar ilerde daha pahalıya malolmayı hakediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.