Vine 7 ayda 40 milyon kullanıcıya ulaştı ama ne kadarı aktif?

Vine 7 ayda 40 milyon kullanıcıya ulaştı ama ne kadarı aktif?

Twitter tarafından satın alınmasının ardından kısa video uygulaması Vine büyük bir ivme kazandı. Kullanıcı sayısını ve kullanım oranını hızla artıran Vine’ın daha da büyümesi ise Android sayesinde gerçekleşti. Haziran başında Android uygulamasını duyurduğunda 13 milyon kullanıcıya sahip olan Vine, aradan geçen yaklaşık 2,5 aylık süre içerisinde 27 milyon yeni kullanıcıya da ulaşarak toplamda 40 milyon barajını geçtiğini resmen açıkladı.

Bir uygulamanın sadece 7 ay içerisinde 40 milyon kullanıcıya erişmiş olması son derece etkileyici bir durum. Fakat bununla beraber kullanıcı sayısı ile kullanım oranı karşılaştırıldığında Vine için durum aynı derecede parlak görünmüyor.

Özellikle de 20 Haziran’dan beri…

Aktif kullanıcılarda Instagram etkisi

Bu tarihin ne anlama geldiğini hemen hatırlatalım. 20 Haziran’da Facebook’a ait olan Instagram yeni video özelliğini tanıtmıştı. Her ne kadar Twitter’a ait olduğu için bu sosyal ağ üzerinde daha büyük bir avantaja sahip olsa ve Ocak ayından beri tweet’lere Vine videoları eklenebiliyor olsa da 20 Haziran istatistikleri Vine için pek de parlak değil.

Android uygulamasının da devreye girmesiyle beraber Haziran başında Twitter üzerinde Vine kullanımı ilk kez Instagram’ı geride bırakmıştı. Fakat Topsy’nin verilerine göre 20 Haziran’da Vine kullanımda çok sert bir düşüş yaşandı ve bir kez daha Instagram’ın gerisine düştü.

Bu da Vine’ın kullanıcı sayısını ciddi oranda artırmış olmasına rağmen asıl önemli metrik olan aktif kullanıcı açısından işlerin çok da iyi gitmiyor olabileceğini gösteriyor. Eğer Vine hızlı bir şekilde uygulamayı indiren fakat aktif olarak kullanmayan kullanıcıları cezp edecek bir yöntem bulamazsa Instagram’ın arayı açma ihtimali var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.