Devlerin TV yayıncılığı yarışında Sony'den sürpriz hamle

Devlerin TV yayıncılığı yarışında Sony'den sürpriz hamle

Şu sıralarda TV yayıncılığı çok köklü bir değişimin ilk evrelerinden geçiyor. Akıllı TV’lerin yanı sıra Apple TV ve Google TV gibi seçenekler, TV izleme alışkanlığını internetin etkisiyle çok ciddi bir şekilde değiştirmeye başladı bile. Bu hareketlenmenin bundan sonrasında ulaşabileceği aşamaları bugünden hayal etmek bile kolay değil.

Fakat kesin olan bir şey var, ilk dönemlerinden itibaren bu değişimin içerisinde yer alan şirketler bundan çok büyük fayda sağlayacaklar. Üstelik bu faydaların ortaya çıkması için çok uzun bir süre beklemek de gerekmeyecek gibi görünüyor.

Hali hazırda Apple, Google ve Intel bu konuda en hevesli firmalar gibi görünüyor. Ama Sony cephesinden gelen bir haber, Japon firmanın bir adım öne geçmiş olabileceğini işaret ediyor…

Bu yeni yapılanma var olan kablo ve dijital TV platformların rahatını bozacak gibi görünüyor. Sadece standart canlı TV yayınları değil, izleyicilerin bulut üzerinden istedikleri içeriğe istedikleri anda erişebilecek olmaları oyunu değiştirebilecek yeniliklerden sadece biri.

TV değişiyor

Söz konusu inovasyon olduğunda bu yukarıda adı geçen 4 dev firma da, hakim geleneksel yayın kanallarının kolay kolay yarışabilecekleri firmalar değil. İnternet tabanlı bu tarz bir yapının uygulamalar ile zenginleştirilmesi, akıllı cihazlar ile çeşitlendirilmesi için artık önümüzde sayılı günler kaldı.

Fakat önce bu alanda en hevesli görünen bu 4 firmanın geleneksel yayıncılığa ayak uydurmaları gerekiyor. Hatırlayacağınız gibi Intel’in bu konuya özel dev bir bütçe ayırdığından daha önce bahsetmiştik. Fakat yarışta biraz daha geride görünen Sony çok daha somut bir adım atarak öne geçmeyi başardı.

Viacom anlaşması dengeyi bozabilir

Wall Street Journal’ın haberine göre Japon teknoloji devi, Viacom ile ön anlaşma seviyesine geldi. Viacom ile anlaşma imzalaması Sony’nin hali hazırda oldukça yaygın olan Playstation çevresine oldukça güçlü bir yayın yapısı kurmasını sağlayabilir. Bunun nedeni ise Viacom ile anlaşacak olan firmanın aralarında MTV, VH1 ve Nickelodeon gibi son derece önemli kanalları kapsayacak olması.

Eğer işler bu hızda devam ederse bu yıl sonunda tanıtılacak olan yeni Playstation’ın bambaşka özelliklerle karşımıza çıkmasını beklemeye başlayabiliriz. Bu sırada Sony’nin yeni Bravia serisi TV’lerinin de bu özelliğe desteklemesi sürpriz olmaz. Eğer Sony bunu başarabilirse yayınlar, Playstation gibi bir eğlence ünitesi ve akıllı TV’leri kapsayan oldukça etkileyici bir yapıya ulaşmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.