Microsoft, Steam’i Steam yapan adamı transfer etti

Microsoft, Steam’i Steam yapan adamı transfer etti

PC oyunları daha eski zamanlarda mağazalarda kutulu halde satılan ürünlerdi ve bu da oyunların küresel pazara ulaşmasını çok zorlaştırıyordu. Pek çok kişi için bu kutulu orijinal oyunlara ulaşma şansına sahip olmamak, oyunların korsan sürümlerini tercih etmenin bir numaralı nedeniydi.

İnternetin oyun sektörüne sağladığı en büyük faydalardan biri de dijital dağıtımı mümkün kılması oldu. Buna rağmen bu avantajdan daha çok küçük veya bağımsız oyunlar faydalanabildi. Dev oyun stüdyolarının dijital dağıtım kanallarını etkili bir şekilde kullanabilmesi ancak 2003 yılından sonra Steam’in hayata geçmesi ile mümkün oldu.

Son 8 yılını Steam’in başında geçiren ve Steam’in bugünkü haline gelmesini sağlayan en önemli kişilerden biri olan Jason Holtman artık Microsoft’ta. Ve bu sadece Microsoft için değil, tüm PC oyun sektörü için çok önemli bir gelişme…

Microsoft için PC oyunlarını yeniden keşfetme dönemi

Jason Holtman, Şubat ayında Valve’deki toplu işten çıkartma esnasında 25 kişiyle beraber şirket ile ilişiğini kesenler arasında yer almıştı. Her ne kadar tam olarak bu ayrılığın nedenleri açıklanmamış olsa da, Valve için Holtman’ın büyük bir kayıp olduğu yorumlarına neden olmuştu.

Şimdi o Holtman artık Microsoft’un oyun departmanı için çalışacak. PC oyunlarına ağırlık verdiği dönemlerde Microsoft’un bugün bile hala oynanan, klasik olarak adlandırılan pek çok oyun yayınlamış ve bu alanda kısa sürede önemli bir oyuncu haline gelmişti.

Fakat ardından muhtemelen daha büyük potansiyel gördüğü için odağını Xbox’a doğru kaydırmıştı. Şirketin son zamanlarda PC oyunlarına geri dönmeye çalıştığını görebiliyoruz. Bir yandan Windows 8’in içerisinde oyun mağazası, diğer yandan Xbox ile Windows arasında daha yakın bir bağ kurma çabaları Microsoft’un PC oyunlarındaki eski güzel günlerine dönme yönünde attığı adımlardan sadece bazıları.

Holtman sınırsız kaynağa ve büyük bir potansiyele sahip Microsoft’ta PC oyun sektörü için çok önemli işler yapmaya aday bir isim. Görünüşe göre önümüzdeki dönemde sizlere Microsoft ve PC oyunları konusunda daha pek çok haber aktaracağız…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.