İş dünyası ile ilgili izlemeniz gereken 5 TED videosu

Size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz iş yaşamı ile ilgili izlemeniz gereken 5 TED videosunu sizler için bir seçtik…
İş dünyası ile ilgili izlemeniz gereken 5 TED videosu

İş dünyası ile ilgili izlemeniz gereken 5 TED videosu Girişimciler veya sektörde çalışan profesyoneller için iş yaşamına dair öğrenilecek pek çok şey var. Ne yazık ki bunların büyük kısmını zaman içerisinde kendi hatalarınızı yaparak öğrenmek zorundasınız. Fakat bir kısmına başkalarının tecrübe ve fikirlerini dinleyerek de ulaşabilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz iş yaşamı ile ilgili izlemeniz gereken 5 TED videosunu sizler için bir seçtik…

İş ve yaşam arasında gerçekten bir denge kurmak mümkün mü? Hayatının önemli bir kısmını bu dengeyi arayarak geçiren Nigel Marsh, pek çoğumuzun cevabını merak ettiğine emin olduğum bu soruya bir yanıtı olduğuna inanıyor.

İş yaşamanızda başarılı olmanın sırrını Nigel Marsh’tan dinledikten sonra sıra Waterloo Üniversitesi’nden Larry Smith’e kulak vermeye geliyor. Fakat o iş yaşamına Nigel Marsh’tan biraz daha farklı bir açıdan bakıyor ve aradığınız harika kariyere asla ulaşamayacağınızı söylüyor. Bakış açısı kulağa pek iyimser gelmeyebilir ama tahmin ediyorum Larry Smith’in konuşması izlediğiniz tüm TED videoları arasında en ilginç ve eğlencelilerinden biri olarak aklınızda kalacak.

İş yaşamınızdaki başarı düzeyiniz mutluluğunuzu ne oranda etkiliyor? Shawn Achor muhtemelen bu soruya en çok kafa yormuş olanlardan biri ve son derece eğlenceli sunumunda sadece bu sorunun hatalı olduğunu anlatmakla kalmıyor, mutluluğunuzun iş yaşamı başarınıza etkisini bilimsel olarak açıklıyor.

Bir sonraki videoda Facebook’un COO’su Sheryl Sandberg iş dünyasında kadınların durumundan bahsediyor. Sandberg bu videoda önce neden daha fazla kadın yöneticiye ihtiyacımız olduğunu, ardından da iş yaşamındaki kadınlara tavsiyelerini paylaşıyor.

Bu serinin son videosunu ilk kez yayınlamıyoruz. Daha önce girişimciler için TED videoları serisinin üçüncü bölümünde de aynı videoya yer vermiştik. Fakat Itay Talgam’ın “Büyük orkestra şefleri gibi yönetin” videosu sanıyorum gördüğüm en iyi TED videolarından biri ve ikinci kez yayınlanmasına rağmen bu başlık altında yer almayı fazlasıyla hak ediyor.

Nigel Marsh: İş-yaşam dengesi nasil saglanir

Larry Smith: Neden harika bir kariyere sahip olmakta başarısız olacaksınız?

Shawn Achor: Daha iyi çalışmanın mutlu sırrı

Sheryl Sandberg: Neden çok az sayıda kadın lider var

Itay Talgam: Büyük orkestra şefleri gibi yönetin!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.