Gereksiz e-postaları düzenleyerek e-posta kutunuzu temizleyen Unroll.me, 100 bin üyeye ulaştı

2011 yılında New York/ABD'de kurulan bir şirket olan Unroll.me için abonelik yöntemiyle aldığınız e-postaları düzenleyen bir e-posta yönetim aracı diyebiliriz.
Gereksiz e-postaları düzenleyerek e-posta kutunuzu temizleyen Unroll.me, 100 bin üyeye ulaştı

unrollme-logo2011 yılında New York/ABD'de kurulan bir şirket olan Unroll.me için abonelik yöntemiyle aldığınız e-postaları düzenleyen bir e-posta yönetim aracı diyebiliriz.

Aşağıdaki video'da da çok net bir şekilde tarif edildiği gibi geçmişten bugüne çok sayıda e-ticaret sitesi, sosyal ağ ve e-posta listesine üye oluyoruz. Tüm bu işlemlerin sonucu e-posta kutumuz düzenli olarak gelen abonelik ve bülten e-postalarıyla doluyor. Unroll.me de tüm bu "gereksiz" e-postaları tek bir e-postada topluyor ve kullanıcılarına sadece kendi hazırladığı özeti -sistem üzerinde buna rollup deniyor- iletiyor.

Unroll.me'ye üye olurken platforma Gmail -şu an Gmail, kurumsal hesapları temsil eden Google Apps ve Yahoo desteği bulunuyor- hesabınız ile ilgili bir takım izinler veriyorsunuz. Ardından yukarıda bahsettiğimiz özet e-postayı yani rollup'ı günün hangi saatinde ve hangi formatta almak istediğinizi belirliyorsunuz. Ve ayrıca dilerseniz rollup'ınızı kategorilere göre filtrelemeniz de mümkün.

Platforma üye olduğunuzda istemediğiniz e-postaları panelden belirlemeniz ve rollup'ınız içine dahil etmeniz mümkün. Ayrıca Unroll.me'de "otomatik ekleme" özelliğini aktif ederseniz üyelik işleminizden sonra almaya başladığınız abonelik e-posta'ları da otomatik olarak rollup'ınıza ekleniyor. Ya da dilediğiniz bir e-postayı [email protected] adresine yönlendirdiğinizde o domain'den gelecek diğer tüm e-postaları rollup'ınıza atmış oluyorsunuz.

unrollme-logo

Pazarlama bütçesi olmadan 100 bini aşkın üye

Bugün TechCrunch'ta çıkan habere göre ise Unroll.me henüz herhangi bir pazarlama bütçesi harcamamış olsa da 100 binin üzerinde üyeye ulaşmayı başarmış. Şirket 2011'de kurulurken ürünün ilk beta versiyonu ise Haziran 2012'de yayına girmiş. Unroll.me'nin betadan çıkış tarihi ise Haziran 2013, yani 2 ay öncesi.

Oldukça basit olan kullanım şekliyle önemli bir sorunu çözen Unroll.me, beta versiyonunun çıkalı 2 ay olmasına rağmen 100 binlik bir üye sayısına ulaşmayı başardı bile. Şirketin ileride alacağı muhtemel bir yatırım ile pazarlama faaliyetlerine başlayarak çok daha büyük sayıları ulşaması muhtemel. Unroll.me için bir diğer seçenek de e-posta ile alakalı (örneğin Google, Yahoo, Xobni…) bir şirketin kendilerini satın alması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.