Satın almaların ardından Yahoo'da şimdiki öncelik şirketin araştırma ekibini büyütmek

Satın almaların ardından Yahoo'da şimdiki öncelik şirketin araştırma ekibini büyütmek

Fortune Dergisi'ne göre 2012 yılında ABD'nin en etkili 14. iş kadını olan Marissa Mayer, 16 Temmuz 2012'de 10 yılı aşkın süredir çalıştığı Google'dan ayrılarak Yahoo'nun başına geçmişti.

Yahoo'daki kötü gidişe dur demek üzere göreve gelen Mayer, ilk olarak şirketin iç süreçleriyle ilgili bir takım değişikliklere gitti. Hiç kuşkusuz Mayer'in ilk büyük icraat serisi ise ardı ardına satın aldığı internet girişimleriydi.

Mayer'in göreve gelmesinin ardından ilk olarak insanların beğenileri üzerine kurulu bir mobil ağ yaratan Stamped isimli mobil uygulamayı satın alan Yahoo, satın almanın ardından uygulamayı kapatarak ekibi New York City'de yer alan Yahoo'nun mobil ofisine davet etmişti.

Mayer'in göreve gelmesinin ardından bugüne kadar 20 internet girişimini satın alan Yahoo, kuşkusuz en çok 1.1 milyar dolar ödediği Tumblr ile dikkat çekti.

Bloomberg'te yer bulan habere göre ise Mayer'in 2. planı şirketin araştırma ekibini yenilemek. Yahoo, 2013 yılı içinde şimdiden 20 adet doktoralı araştırmacıyı kadrosuna dahil etmiş. Bu sayının yıl sonuna kadar 50 olması bekleniyor. Yahoo'nun araştırma ekibinin odak noktaları ise büyük veri ve yapay zeka gibi konular olacak.

Yahoo Labs'ın başında Ron Brachman bulunuyor. Bu arada Yahoo Labs ve Mayer'in 50 kişiyi kapsayan işe alım hamlesi bir yandan da akıllara Google'ı getiriyor. Bildiğiniz gibi Google da kendi bünyesinde çok sayıda başarılı proje çıkaran ve araştırmaya oldukça önem veren bir şirket. Ki Mayer'in de zamanında bu projelerde aktif olarak rol aldığını söyleyebiliriz.

marissa-tumblr-yahoo

Yahoo kuşkusuz yaptığı satın almalarla teknolojik olarak oldukça önemli sayılabilecek yetenek ve tecrübeyi de bünyesine katmış oldu. Video, e-mail, mobil, reklam ve e-ticaret gibi başlıklar; şirketin satın aldığı internet girişimlerinin uzman olduğu başlıca alanlar.

2013 yılında toplamda 50 araştırmacıyı da bünyesine dahil edecek olan Yahoo'da bir sonraki hedef şirketin karlılığını arttıracak projeler olacaktır. Tüm bu hamleler sonrasında şirketin borsadaki değeri artış gösterse de Yahoo'nun hem kullanıcılar arasında eski popülerliliğini yakalaması, hem de gelir elde etmesine sağlayacak yeni kanallar bulması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.