Son çeyrekte yüzde 59 büyüyen LinkedIn, reklam API’sini hazırlıyor

Son çeyrekte yüzde 59 büyüyen LinkedIn, reklam API’sini hazırlıyor

LinkedIn’in iyi bir çeyrek geçireceği tahmin ediliyordu. Analistler LinkedIn’in son çeyreği 353,85 milyon dolar gelirle kapatacağını ön görüyorlardı. Fakat LinkedIn bir kez daha analistlerin beklentilerinin üzerine çıktı ve gelirlerini yüzde 59 büyüterek son çeyreği 363,7 milyon dolar gelirle kapattı. Yani analistlerin beklentilerinin yaklaşık 10 milyon dolar üzerinde…

Gelirlerin artmasına paralel olarak LinkedIn kullanıcı sayısını da dikkat çekecek oranda artırmayı başardı. Son açıklamasına göre profesyonel sosyal ağ sitesinin kullanıcı sayısı 238 milyona ulaştı. Bu rakama göre LinkedIn’in yıllık üye artışı yüzde 37 oldu.

Tüm bu olumlu somut gelişmelerin yanı sıra LinkedIn cephesinden gelen diğer heyecan verici bir haber de, LinkedIn’in aynı Twitter ve Facebook’ta olduğu gibi kendi API’ına sahip olacağıydı.

Şu adresten İngilizce olarak dinleyebileceğiniz LinkedIn’in son yatırımcı konferans görüşmesinde değinilen ve dikkat çeken diğer bir nokta ise firmanın işe alım süreci konusunda sunduğu “Talent Solutions” ürünün ürettiği gelirlerin bir yılda yüzde 69 artmış olması. Böylece Talent Solutions tek başına LinkedIn’in tüm gelirinin yüzde 56’sının kaynağı haline gelmiş durumda.

Tüm reklam verenlere açık bir API

Fakat LinkedIn bundan daha fazlasını reklamlarla kazanabileceğini düşünüyor. Yakın zamanda duyurduğu sponsorlu güncellemeler ile birlikte LinkedIn, insan kaynakları kadar içerik ve reklam konusunda da öne çıkan bir firma olma adına önemli bir adım atmıştı.

Şimdi ise bu çalışmaları daha da öteye taşıyarak, reklam gelirlerini şirketin ana gelir kaynağı haline getirmek için daha büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Firmanın CEO’su Jeff Weiner, şu anda ekibin “yüksek önceliğe” sahip bir şekilde LinkedIn’in kendi reklam API’ı üzerinde çalıştığını duyurdu.

Henüz bir tarih yok fakat LinkedIn’in API’ı hazır olduğunda aynı sosyal medya devleri Twitter ve Facebook devleri gibi tüm reklamlarını bu API üzerinden yönetebilecek ve reklamverenlere de büyük kolaylık sağlamış olacak.

LinkedIn’in şu anda sadece Adobe ve AdStage gibi çok sınırlı sayıdaki firmaya hizmet veren bir API’ı var ama Weiner’ın bahsettiği her çaptan tüm reklam verene açık olacak bir API. Bu sayede LinkedIn son çeyrekte tüm gelirinin yüzde 24’ünü oluşturan reklamların büyümesini de hızlandırmayı umuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.