Apple yıl sonu partisine retina ekranlı iPad Mini'yi de ekleyebilir

Apple yıl sonu partisine retina ekranlı iPad Mini'yi de ekleyebilir

ipad miniYüksek çözünürlüklü 'retina' ekrana sahip yeni iPad Mini'nin bu yıl başında geleceği konuşuluyordu ama beklenen olmadı. Sızan son bilgilere göre Apple, Eylül'de düzenlenmesi beklenen büyük toplantıda yeni iPad Mini'yi de tanıtacak.

Apple'ın yeni ürün çeşitliliğinde belki de yaptığı en iyi şey olan iPad Mini, yeni modelinde retina çözünürlüklü ekrana sahip olacak. Daha güçlü, daha hafif ve daha ince olması ise artık klasikleşen beklentilerimizden.

Wall Street Journal kaynaklarına göre Apple, ekran konusunda LG ve Sharp ile çalışacak. İddalara göre Apple talepler karşısında yetersiz kalmamak için büyük rakibi Samsung'dan da ekran alacak.

Son çeyrekte Apple'ın 2 katından daha fazla akıllı telefon satan Samsung, Apple için çok da 'sevilecek' bir iş ortağı değil ama son dönemde iki şirketin işlemci üretimi için de anlaşacağı iddaları gündeme gelmişti.

Diğer yandan Apple'ın Sharp'a 1 milyar dolarlık ekran yatırımı yaptığı konuşulmuş ve Samsung Mart ayında Sharp'ın yüzde 3 oranında hissesine sahip olmuştu.

Yeni iPad Mini ile ilgili bir iddia da Apple'ın renk seçeneklerini zenginleştireceği yönünde. Şu anda siyah ve beyaz olarak satışa sunulan iPad Mini, eğer bu duyum gerçekse beklenen yeni ucuz iPhone serisi ile uyum gösterecek.

Gün geçtikçe tüm bu dedikodular gerçekliğe bir adım daha yaklaşacak ve yeni ve güçlü Nexus 7'nin iPad Mini'ye nasıl bir rakip olacağını görmüş olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.