Earlybird Venture Capital, 200 milyon dolarlık 4. tur fonunu açıkladı

Earlybird Venture Capital, 200 milyon dolarlık 4. tur fonunu açıkladı

Almanya merkezli Earlybird Venture Capital için Avrupa'nın en önemli girişim sermayesi şirketlerinden biri diyebiliriz.

Cem Sertoğlu ve Evren Üçok gibi Türkiye internet ekosisteminin tanınan isimlerinin şirketin Doğu Avrupa, Türkiye ve Orta Doğu yatırımlarından sorumlu olduğunu sizlerle daha önce paylaşmıştık. Ayrıca şirket geçtiğimiz yıllarda Peak Games'e yaptığı 5 milyon dolarlık yatırım ile tanınıyor.

Earlybird Venture Capital bugün yaptığı açıklamada 200 milyon dolar değerindeki dördüncü tur fonunu da topladığını duyurdu. Bu fonla beraber şirketin toplamda yönettiği paranın miktarı ise 800 milyon dolara yükseldi.

Earlybird Venture Capital'in 1997 yılından bugüne kadar yatırım yaptığı şirket sayısı ise 100 civarında. Bu 100 şirketin 27'si aktif olarak yoluna devam ederken, söz konusu 27 şirketin yıllık toplam geliri 1 milyar doların üzerinde. Son 1 yıla bakacak olursak şirketin gerçekleştirdiği ortalama yatırım 2.3 milyon dolar.

Earlybird Venture Capital'ın 1997 yılından bugüne kadar gerçekleştirdiği yatırımlarla ilgili detaylı bilgiye yazının sonunda sizlerle paylaşacağımı infografikten ulaşabilirsiniz. İnfografiğin haricinde earlybirdupdate.com üzerinden de bu rakamları bulmanız mümkün.

earlybird-turkiye

Avrupa'nın dünya çapında etki gösteren girişimlerinden birçoğunda (Wunderlist, Socialbakers) yatırımı bulunan Earlybird, bu yeni fonla birlikte portfolyosunu genişletmeye devam edecek. Earlybird'ün Türkiye pazarındaki hamlelerini de merakla bekliyoruz.

earlybirdupdate-portrait

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.