Chromebook’un iş dünyasında yeri var mı?

Chromebook’un iş dünyasında yeri var mı?

Google’ın ağırlıklı olarak Samsung, Acer ve HP gibi dev üreticiler ile iş birliği sonucunda piyasaya sürdüğü Chromebook, yaşamlarımızın giderek internet odaklı hale geldiği günümüzde en ilgi çekici bilgisayar alternatiflerinden biri.

Büyük oranda verilerin bulutta tutulduğu ve her şeyin internet üzerinden çalıştığı bir yapıya sahip olan Chromebook’lar ilk bakışta miladını doldurmuş netbookların alternatifi gibi görünüyordu. Fakat piyasaya sürülen Chromebook Pixel gibi ürünler, Google’ın internet bilgisayarlarının daha ciddi kullanımlara doğru da yönlenebileceğini gösteriyor.

Bugüne kadar ağırlıklı olarak son kullanıcı açısından değerlendiriliyor olmasına rağmen Forrester’ın raporuna göre Chromebook kurumsal şirketler için de dikkatle değerlendirilmesi gereken bir alternatif olabilir.

Forrester’ın blog'unda JP Gowner tarafından ele alınan rapora göre özellikle bazı koşullara uygun şirketler için Chromebook’un çok önemli bir seçenek olabileceğini söylüyor. Tüm şirketlerin tüm Windows, Mac ve tabletlerinin yeri almasının mümkün olmadığını vurgulayan Gowner, şirketler için üç koşul tanımlamış.

Şirketler için Chromebook’a uygun olan üç kullanım yaklaşımı

Bunlardan ilki özel bir gruba dahil olan çalışanlar için Chromebook’un uygun bir seçenek olabileceği üzerinde duruyor. Chromebook’un sunduğu imkanları en etkili kullanabilecek ve bu sayede hem motivasyon, hem de verimlilik artışı sağlanabilecek olan bu grubu tanımlamak kurum yönetimine düşüyor.

İkinci koşul; ağırlıklı olarak Google uygulamaları ve Gmail gibi Google hizmetlerini tercih eden kurumlar. Chromebook’un bu uygulamalar ile doğal bir şekilde entegre olması Gowner’a göre düşük maliyetli cihazlar ile daha yüksek verim alınmasını mümkün kılabilir.

Üçüncü olarak Gowner Windows veya Mac ile çalışma zorunluluğu olmayan, kiosk benzeri müşteriye ulaşan cihazlarda Chromebook’un iyi alterantif olabileceğini söylüyor.

Kurumsal firmalarda yaygın Chromebook kullanımının yenilikçiliğe olanak verecek ve üst düzey iş birliğini destekleyecek olması da Gowner’ın altını çizdiği diğer avantajlar.

Öncelikli olarak son tüketici için düşünülmüş olsa da Google için Chromebook yolculuğunun bir yerinde kurumsal yola sapmak da mutlaka planlar içerisinde yer alıyordur. Henüz bu sürecin önünde zaman olduğunu düşünüyor olsa da, Forrester zamanın gelmiş olabileceği görüşünde. Bakalım Google bu yönde yeni adımlar atmayı düşünecek mi?

Peki siz hem son kullanıcı, hem de kurumsal kullanım açısından Chromebook’ları nasıl görüyorsunuz? 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.