Wordpress artık webin yüzde 19'unu omuzluyor

Wordpress artık webin yüzde 19'unu omuzluyor

Wordcamp San Francisco 2013 konferansı hem bir kez daha Wordpress camiasını bir araya getirdi, hem de Wordpress'in çatı şirketi olan Automattic'in kurucusu Matt Mullenweng Wordpress'e dair önemli bilgiler paylaştı.

Hemen Mullenweg'in paylaştığı bazı rakamları şöyle; Wordpress şimdiye kadar 46 milyondan fazla indirildi. Geçen yıldan 2.3 kat daha fazla (336 adet) tema yayınlandı, 10 bine yakın eklenti başvurusunun 7 bine yakını yayınlandı. Eklenti kütüphanesi 26 bine ulaştı. Wordpress, web'in yüzde 18.9'unu omuzluyor ve geçen yıla göre yüzde 2.2 artış var.

İşte WordPress'e dair diğer ilgi çekici bilgiler...

matt mullenweg automattic wordpress wordcamp Kullanıcıların yüzde 31'i iOS, yüzde 30'u Android uygulamasını kullanıyor

30 bin kişi üzerinde yapılan bir ankete göre Wordpress kullanıcılarının yüzde 31'i iOS uygulamasını yüzde 30'u Android uygulamasını, ve yüzde 18'i masaüstü uygulamasını kullanıyor. Wordpress yüzde 69 oranında içerik yönetim sistemi olarak, yüzde 20 oranında hibrid blog/içerik yönetim sistemi, yüzde 6 oranında blog, yüzde 7 oranında da uygulama platformu olarak kullanılıyor.

WP Engine'in araştırmasına göre de Amerikalı yetişkinlerin yüzde 29.3'ü Wordpress'in adını duyduğunu söylüyor. Türkiye'de bu oranın ne seviyede olduğunu biz de merak ediyoruz...

Mullenweg, Wordpress'in bir uygulama platformu olarak kendini güncelleyeceğini ve önümüzdeki aylarda yeni güncellemelerle daha güçlü bir hal alacağını söylüyor. Aslında bu değişimi Jetpack güncellemeleri ve Wordpress'in yeni adımlarında pekala görebiliyoruz ama Tiger Global'in 50 milyon dolarlık yatırımıyla güçlenen Wordpress'in bizi şaşırtacak kadar büyük düşünebileceğini kabul etmek gerek.

Mayıs ayı sonunda 10. yaşını kutlayan Wordpress'in bu yıl içinde Lean Domain Search, Poster ve Simperium gibi girişimleri satın alması da sürpriz gelişmelerin habercisi sayılabilir.

Son olarak Wordcamp'i hatırlatmak gerekirse; şimdiye kadar 314 kez düzenlenen Wordcamp buluşmaları, sadece 2013 yılında 72 kez düzenlendi. Binden fazla konuşmacı son 1 yılda Wordpress'i anlattı ve videolar 1.4 milyon kez izlendi. Türkiye'de ise 2010 yılındaki Wordcamp etkinliğinden sonra Wordpress Türkiye topluluğu uzun bir aradan sonra Nisan ayında bir araya gelmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.