Bu çeyrekte de zarar açıklayan Zynga, gerçek paralı oyunlardan vazgeçti

Bu çeyrekte de zarar açıklayan Zynga, gerçek paralı oyunlardan vazgeçti

Zynga'da işlerin çok da yolunda gitmediğini artık kimse saklamıyor. Son olarak kurucu CEO'su Mark Pincus görevini Xbox'ın başındaki isim olan Don Mattrick'e bırakmıştı. Bugün ise yeni CEO'nun görevde olduğu ilk finansal çeyrek sonuçları açıklandı. Geçen yıl aynı çeyreğe göre gelirleri %31 düşen Zynga, 16 milyon dolar kayıp açıkladı.

Çalışanlarının beşte birini işten çıkaran ve bazı stüdyoları kapatan şirket, Mattrick'le yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Özellikle CEO değişiminden önce gözünü gerçek paralı oyunlara çeviren şirket, İngiltere'de ilk casino'sunu açmıştı. Ancak dün yapılan açıklamaya göre Zynga daha fazla bu işin peşinden koşmayacak.

AllThingsD'nin Zynga yetkililerinden öğrendiğine göre, İngiltere'de hayata geçirilen test projesine devam edilecek ancak ABD'de gerekli izinlerin alınması için yapılan çalışmalar duracak. 

Asıl uzmanlık alanı olan Free-to-play oyunlara odaklanmaya karar veren şirket, geliştireceği yeni oyunlarla milyonlarca kullanıcısını geri kazanmaya çalışacak. Daha önceki bir açıklamasında free-to-play oyunların önümüzdeki yıllarda çok hızlı bir büyüme yakalayacağını düşündüğünü aktaran Zynga'nın yeni CEO'su Don Mattrick, temellere dönmeleri gerektiğini ve daha uzun süreli planlarla projeler hayata geçireceklerini aktarıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.