Facebook Q2 rakamları: 700 milyon günlük aktif kullanıcı, 1.8 milyar dolar gelir, 333 milyon dolar kâr

Facebook Q2 rakamları: 700 milyon günlük aktif kullanıcı, 1.8 milyar dolar gelir, 333 milyon dolar kâr

Facebook son çeyrek finansal bilançolarını yayınladı. Yayınlanan rakamlara göre Facebook oldukça iyi bir çeyrek geçirmiş durumda, öyle ki hemen her anlamda analistlerin beklentilerinin üzerine çıkmayı başardı.

Facebook’un paylaştığı rakamlarda ilk göze çarpan son çeyrekte gelirlerin 1.81 milyar dolara ulaşmış olması. Bu rakam bir yıl öncenin aynı dönemine göre yüzde 53’lük bir artış anlamına geliyor. Diğer yandan analistlerin beklentisi de Facebook’un 1,62 milyar dolar gelire ulaşacağı yönündeydi. Bu rakamlar ile Facebook analistlerin beklentilerini de yüzde 10’un üzerinde bir oranla aşmış bulunuyor. Analistler bir yıl önceye göre artışın yüzde 37 seviyesinde olacağını öngörüyorlardı.

Facebook bilançosundan diğer dikkat çeken bölümler arasında firmanın karlılığı, kullanıcı sayısı ve mobildeki son derece güçlü yükselişi yer alıyor…

Hatırlayacağınız gibi Facebook 2012’nin Ekim ayında 1 milyar aylık aktif kullanıcıya ulaştığını duyurmuştu. O dönemden bu yana sosyal ağ sitesi aktif kullanıcı sayısını da artırmayı başardı ve son rakamlara göre şu anda her ay 1,15 milyar kişi Facebook’u düzenli olarak ziyaret ediyor.

Facebook Q2

Üstelik bunların çok büyük bir kısmı Facebook’u günlük olarak takip ediyor. Yayınlanan bilgilerde Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısının yüzde 27’lik bir artış ile 699 milyona ulaştığı açıklandı. Yaklaşık bir genelleme yapacak olursak bu rakam gezegendeki her 10 kişiden birinin her gün Facebook’a giriş yaptığı anlamına geliyor.

Mobil değerlerdeki artış dikkat çekiyor

Facebook adına son çeyrek bilançosun yıldızı ise kuşkusuz mobil oldu. Çok kısa bir süre önce nitelikli telefonlarda 100 milyon kullanıcıya ulaşmakta olduğunu duyuran Facebook için mobil reklam gelirleri içerisinde son derece önemli bir yer tutuyor.

Bir yıl öncesinde Facebook’un tüm reklam gelirleri içerisinde yüzde 30’luk pay sahibi olan mobil reklam gelirleri önemli bir artış gösterdi ve toplam içerisindeki payını yüzde 41’e yükseltti. Yani eğer bu hızla büyümeye devam edecek olursa 1 yıla kalmadan Facebook reklam gelirlerinin çoğunu mobilden elde edecek hale gelebilir.

Facebook Q2

Facebook’un kullanıcı başına elde ettiği gelir yani ARPU’su da bir yıl önceye göre yüzde 25’lik artışla 1,60 dolara ulaşmış durumda. Bu rakam ABD ve Kanada’da kullanıcı başına 4,32 dolara kadar yükseliyor.

Facebook 1 yıl önce 157 milyon dolar zarar açıklamıştı. Bir önceki çeyrekte ise karlılığını 219 milyon dolar olarak duyurmuştu. Son çeyrekte ise Facebook’un karlılığı 333 milyon dolara ulaştı.

Son olarak Facebook’un kasasında 10 milyar doların biraz üzerinde nakit olduğunu ve gerek duyduğunda yatırım için elinin oldukça güçlü olduğunu da ekleyelim…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.