HemenOda: Son dakika otel fırsatları sunan mobil uygulama [İndirim kodu]

HemenOda: Son dakika otel fırsatları sunan mobil uygulama [İndirim kodu]

Konaklama sektörü hızlı büyüyen ve Türkiye gibi ekonomisi için turizmin önem taşıdığı ülkelerde özel yere sahip sektörlerden biri. Bu nedenle hem ülkemizde, hem de yurtdışında bu sektöre yönelik girişimlerin sayıları hızla artıyor. HemenOda da bu alanda faaliyet gösteren yeni girişimlerden biri.

Son dakika otel fırsatlarını sunmayı hedefleyen bir mobil girişim olan HemenOda’nın Şubat ayında şirket kuruluşu tamamlandıktan sonra Haziran sonunda iPhone sürümü yayınlanmış. Geçtiğimiz hafta içerisinde de yeni geliştirmelerin eklendiği güncellemesi App Store’da yerini alan HemenOda ile ilgili bilgi almak için girişimcisi Can İpekçi ile konuştuk...

HemenOda, konaklama ihtiyacı olanların son dakika planlarını yaparak avantajlı fiyatlarla rezervasyon gerçekleştirmelerini sağlamayı hedefliyor. Kullanıcılar bugünkü tarihten itibaren 5 günlük pencere içerisinde seçtikleri bölgelerdeki otellerde en fazla 5 gün için rezervasyon yapabiliyorlar.

Şu anda İstanbul, Bordum, Kuşadası, Çeşme – Alaçatı ve Antalya bölgelerinde hizmet veren HemenOda, otellerden satış başı komisyon usulü ile çalışıyor. Bu sayede uygulama bir yandan kullanıcıların son dakikada uygun fiyatlar yakalamasını sağlarken, tesislerin de son dakikada doluluk oranını  artırmasına katkıda bulunuyor.

hemenoda

Öncesinde yine bilişim sektöründe yer alan Can İpekçi’nin e-ticarete girişi 2010 yılında ŞehirFırsatı’nda görev almasıyla başlamış. Ardından Trendyol’da da görev alan İpekçi 2012 sonunda kendi projesini gerçekleştirmek için ayrılmış ve HemenOda’yı kurmuş.

Ardından da ekibe CTO olarak Cevdet Nurhat, COO olarak Arda İpekçi, ürün yönetimi konusunda Ahmet Yılmazbayır da eklenmiş ve mobil geliştirme için Alman Namatto firması ile anlaşılmış. HemenOda’nın melek yatırımcısı ise Anıl Süren. Fakat ekibin şu aşamada yatırımın miktarını paylaşmadıklarını da belirtelim.

Girişim henüz yeni olmasına rağmen Can İpekçi, dönüşüm oranlarının beklentilerinin üzerinde olmasından ve uygulamanın indirilme oranlarından oldukça memnun olduklarını belirtiyor. Bundan sonraki dönemde öncelikli olarak uygulamanın Android ve iPad sürümleri hazırlanacak, ardından da yeni pazarlara açılarak sunulan bölge ve buralardaki otel sayılarını artırmayı hedefliyor. Ayrıca yeni iş birlikleri ve pazarlama gücünü artırmak için yeni yatırım görüşmeleri de takvimde görünen diğer maddeler.

hemenoda

HemenOda, sizlere daha önce tanıttığımız LastOda ve OtelSonDakika gibi uygulamalarla yakın kulvarlarda yer alıyor ve bu alandaki rekabet de giderek artıyor. Görünen o ki bu alanda öne çıkanlar inovasyon ve kullanıcı tecrübesi konularında fark yaratabilenler olacak…

Webrazzi’ye özel indirim kodu

Şu anda HemenOda’nın bir hoş geldin indimi ve bir de Ramazan indirimi bulunuyor. Fakat Webrazzi okuyucuları için bunların dışında 30 TL’lik bir indirim daha var. Yıl sonuna kadar geçerli olan bu indirim için kullanabileceğiniz kod ise: webrazzi30

İyi tatiller :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.