Webrazzi PRO'da haftanın grafiği: Android, iPhone ve iPad için ortalama uygulama fiyatları

Webrazzi PRO'da haftanın grafiği: Android, iPhone ve iPad için ortalama uygulama fiyatları

Her hafta olduğu gibi bu haftanın sonunda da sizlerle Webrazzi PRO'da haftanın grafiğini paylaşıyoruz. Webrazzi PRO'yu; dijital sektör profesyonelleri için bilgi merkezi olarak konumlandırdık.

İçerisinde 500'ün üzerinde grafik ve 50'ye yakın not bulunan Webrazzi PRO'nun veri ortaklarına ise şuradan göz atabilirsiniz.

Gelelim haftanın grafiğine. Mobil analiz aracı Flurry'nin açıkladığı rakamlara göre; Android platformunda uygulamaların ortalama fiyatı 0.06 dolar. Aynı rakam iPhone için 0.19, iPad için de 0.5 dolar. Rakamların 2013 yılının Nisan ayına ait olduğunu belirtelim.

Android, iPhone ve iPad için ortalama uygulama fiyatları

mobil-platform-fiyat

Hatırlarsanız bu hafta içinde sizlerle Google Play ve App Store'u kıyaslayan bir infografik yayınlamıştık. İnfografikteki rakamlar da Google Play'in uygulama indirilme ve kullanıcı sayısı gibi rakamlarda başarılı olmasına rağmen konu parasallaşmaya (monetization) geldiğinde App Store'un çok daha önde olduğunu gösteriyordu.

Kuşkusuz bu konunun en önemli sebeplerinden biri olarak Apple fazlasıyla başarılı olmuşken pazara giren Google'ın, belki de ikinci oyuncu olmanın dezavantajını ortadan kaldırmak için uygulamaları denetlemeden Google Play'e kabul etmesi olarak gösterebiliriz.

Ayrıca mobil uygulama geliştiriciler ve şirketler için de çok daha net ve sınırları belli bir platform sunan Apple, ilk olmanın da avantajıyla "kemik" kullanıcı kitlesini arkasında tuttuğu için istediğini alabiliyor. Google ise uygulama geliştiriciler ve şirketlere giriş bariyeri daha kolay olan bir platform sunarken aynı zamanda uygulamaları herhangi bir denetimden geçirmeden kabul ediyor.

Webrazzi PRO'da özel ilgi alanlarınızı takip edebilirsiniz

Webrazzi PRO'da takip etmek istediğiniz etiket (mobil arama, Garanti Bankası, Android, oyun içi satın alma gibi) ve kaynakları (Gemius, Flurry, Forrester gibi) belirleyebilir ve ilgili içeriklerden Facebook'a benzeyen bir bildirim sistemiyle haberdar olabilirsiniz. Ayrıca Webrazzi PRO'ya eklenen içerikleri anlık, günlük ve haftalık olarak e-posta ile takip edebiliyorsunuz.

Webrazzi PRO yalnızca üyelere özel bir platform. Ancak Webrazzi PRO'nun arama deneyimini üye girişi yapmadan da yaşayabiliyorsunuz. Bunun için sayfanın sağ üst köşesinde yer alan arama kutusuna dilediğinizi yazmanız yeterli. Örnek bir "Almanya" araması için şuraya bakabilirsiniz. Fiyatlandırma ve paketler hakkındaki detaylı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.