Google 2. çeyrek gelirleri iyi, mobil reklamlarda iyileştirme bekleniyor

Google 2. çeyrek gelirleri iyi, mobil reklamlarda iyileştirme bekleniyor

Google'ın 2013 yılı 2. çeyrek finansal sonuçları açıklandı. Larry Page'in de bir açıklama yaptığı ilk çeyrek sonuçları Google için iyi görünüyor ama mobilde bazı sıkıntılar var.

Açıklanan rakamlara göre Google 2. çeyrekte 14.1 milyar dolar gelir elde etti. Geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 19'luk bir artış var. Google'ın net karı ise 3.23 milyar dolar oldu. Google bu rakamlarla Wall Street beklentilerini geçmiş oldu.

Sonuçların açıklanmasına dair düzenlenen e-konferansta konuşan Google CEO'su Larry Page, bu çeyrekte 998 milyon dolar gelir getiren (tüm gelirin yüzde 7'si) Motorola Mobile ile ortaya çıkacak ürünlerden de heyacan duyduğunu paylaştı.

Motorola Mobile'ın gelirleri geçen yılın aynı döneminde 843 milyon dolar idi. Bu yıl Motorola tarafından gelen operasyonel kayıp ise 342 milyon dolar oldu.

Page, Google Play'deki uygulama indirme sayısının da 50 milyara ulaştığını paylaştı. Bu rakam Google I/O etkinliğinde 48 milyar idi. Ayrıca geliştiricilere bu yılın ilk yarısında ödenen paranın geçen yılın tamamından daha fazla olduğunu da ekledi. App Store da Mayıs 2013'te 50 milyar indirilme sayısına ulaşmıştı.

Google'ın mobil taraftaki sıkıntısı ise düşen tıklama başına ücretler (CPC) oldu. Mobildeki reklam sayısını azaltan Google, daha fazla görüntülenme ama daha düşük tıklama başına ücret dengesini tam olarak kuramamış görünüyor. Büyüyen mobil pazar düşünüldüğünde de bu konunun neden önemli olduğunu kabul etmek kolaylaşıyor.

Genel olarak Google mobil aramaların yükselişini olumlu şekilde yansıtıyor ama web'de gösterilen reklam sayısının akıllı telefonlara yansıtılmasının zor olduğu malum. Diğer yandan Google'ın Android tarafında çok karlı olamadığı gerçeği de bir kenarda duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.