Vine, iOS uygulamasının ardından Android'i de güncelledi

Vine, iOS uygulamasının ardından Android'i de güncelledi

Instagram'ın video özelliğini tanıtmasının ardından aralarındaki rekabet iyice artan Vine ve Instagram ikilisi hakkında sizlerle sık sık haberker paylaşıyoruz. Son olarak Instagram, platform üzerindeki fotoğraf ve videoların embed edilmeye başlandığını duyurmuştu.

Bugünkü gelişmeler ise Vine cephesinden. Twitter'ın sahibi olduğu Vine; Android uygulamasını güncelledi. Ayrıca uygulamanın Windows Phone 8 platformunda da yerini alacağı konuşuluyor.

Geçtiğimiz hafta iOS uygulamasını güncelleyen ve bunu bugüne kadarki en büyük değişiklikleri barındıran güncelleme olarak lanse eden şirket; bugün de Android uygulamasını güncelledi. Güncelleme sonrasında ortaya çıkan en büyük yenilik olarak capture widgetını gösterebiliriz. Bundan sonra Android sahipleri cihazlarının ana ekranlarına ekleyebilecekleri widget sayesinde tek bir tuşla Vine'da video kaydetmeye başlayabilecek.

Buna ek olarak geçen hafta gerçekleşen iPhone güncellemesine benzer olarak artık Vine'ın Android uygulamasında 'revining' yani başkasına ait olan videoyu Tumblr'da olduğu gibi aynen paylaşmanız, 15 adet kanal arasında gezerek yeni video ve kişiler keşfetmeniz ve tek bir tuşla uygulamanın sesini kısmanız mümkün. Şirketin Android güncellemesi ile ilgili attığı tweet ise şöyle:

Vine'ın "explore" yani keşfetme sayfasının bu değişikliklerin ardından Instagram'ın bir adım önüne geçtiğini söyleyebiliriz. Instagram'da öne çıkan içeriklerin rastgele gösterildiği bu sayfa, Twitter'da ilgi alanlarına göre filtreleniyor ve ayrıca kullanıcılar herhangi bir sayfadayken o kanalla ilgili bir video yükleyebiliyor.

Diğer yandan Nokia'nın Lumia 1020 modelini tanıttığı organizasyonda yapılan açıklamaya göre Vine bir yıl içinde Windows Phone 8 platformundaki yerini almış olacak.

Uygulamayı şuradan indirebilir/güncelleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.