Mağaza yönetimini de mobile taşıyan Sopsy, mobil dönüşümünü tamamladı

Mağaza yönetimini de mobile taşıyan Sopsy, mobil dönüşümünü tamamladı

Hızlı ve kolay bir şekilde alışveriş sitesi açabileceğiz Sopsy.com, açılışının üzerinden 6 ay geçmeden tamamen mobile ayak uydurdu. Yaptığı anlaşmayla da Turkcell kullanıcılarına 1 yıllık ücretsiz mağaza açma hakkı sunmaya başladı.

Sopsy'nin basit ve sade arayüzünde dükkan/ürün sayfalarına ek olarak, mağaza sahiplerinin yönetim sayfaları da mobil uyumlu hale getirildi. Böylece mağaza sahipleri alışveriş sitesine ürün eklemek için bilgisayar başına geçmek zorunda kalmayacak. Cepten (iOS/Android temelli akıllı telefonlarla) kolayca ürün ekleyip düzenleyebilecek.

sopsy mobil sopsy mobil alisveris sopsy mobil eticaret

Mağaza ürünlerini yönetmenin yanında siparişlerin de cepten kolayca takip edilebileceği yeni tasarım, Sopsy'nin mobil tarayıcılardan kullanımını artırmış. Bir hafta içinde dükkanların açılma oranı yüzde 3'ten yüzde 12'ye çıkmış. Eskiden dükkan sahiplerinin yüzde 6'sı cepten/talbetten giriş yaparken, şimdi bu rakam yüzde 13'e çıkmış.

Mobil tarayıcı uyumluluğu büyük e-ticaret sitelerinin ve platformlarının dahi geriden takip ettiği bir konu. Sopsy'nin bu alanda hızlı ilerlemesi sevindirici ama en azından mağaza yönetimi için basit bir mobil uygulama hazırlanmasının mağaza sahiplerini daha da sevindireceğini düşünüyorum.

Sopsy Select: Sopsy mağazalarının vitrini

Sopsy-TurkcellKullanıcılara bu yeniliği tanıttıklarında daha yüksek mobil dönüşüm bekleyen Sopsy ekibi, bir yandan da mevcut mağazaların ürünlerini Sopsy Select adlı bir vitrinde sergiliyor. Demorazzi'de sunum yapan girişimlerden biri olan Sopsy, 50 bin kişilik kitleye bu vitrinde sergilenen ürünlerin izinli e-posta pazarlamasını da yapıyor.

Öğrendiğim kadarıyla Sospy Select üzerinden yapılan satışlardan Sopsy de küçük bir komisyon oluyor. Normal mağazalarda ise böyle herhangi bir komisyon ücreti bulunmuyor.

Turkcell ile önemli anlaşma

Yeni başlayan Turkcell kampanyası bireysel Turkcell abonelerinin Sopsy altyapısıyla bir yıllık ücretsiz mağaza açmasına imkan tanıyor. Turkcell'in toplamda 35 milyon civarında abonesi olduğu düşünülürse Sopsy'nin önümüzdeki dönemde mağaza sayısı katlayacağını düşünebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.