Perform Group, Opta satın almasını tamamladı [Son Dakika]

Perform Group, Opta satın almasını tamamladı [Son Dakika]

perform group opta spor analizleri mackolikDün paylaştığımız Perform Group'u satın alma haberi doğrulandı. Türkiye'ye Maçkolik A.Ş.'yi satın alarak giren dijital spor medya girişimleri şirketi Perform Group, spor analizi veri şirketi Opta’yı da bünyesine kattı.

Perform Group Türkiye Yönetici Direktörü Emre Uğurlu'dan aldığımız bilgiye göre Opta satın alması 40 milyon Sterlinlik (yaklaşık 116 milyon TL) teklifle kapanmış. Uğurlu, Opta'nın veri üretme dışında, analiz ve sonuç çıkarma gücünün de değerli olduğunu paylaştı.

Maç içindeki oyuncuların her birinin bireysel hareketlerini takip edebilen Opta'nın Türkiye pazarını etkilemesini ise Emre Uğurlu şöyle yorumluyor;

"Maçkolik'in zaten en iyi yaptığı iş olan data-istatistik verilerine inanılmaz zengin bir destek sağlayacak. Ve tüm dünyada sahip olduğumuz son kullanıcı sitelerine Opta'nın yapacağı katkıyı en fazla hisseden ülkelerden biri de Mackolik ve Sahadan sayesinde Türkiye olacak."

Emre Uğurlu'ya Türk sporseverlerinin dijital kullanım alışkanlıklarını inceleyen, Türkiye'de bugüne kadar yapılmış çok detaylı bir rapor açıklayacaklarını da bizimle paylaştı. Bu rapor hazır olduğunda biz de sizlerle paylaşacağız.

Perform'un Maçkolik ve Opta satın almalarıyla daha da güçlendiğini görüyoruz ama yeni satın almalar olup olmayacağını da düşünmeye devam ediyoruz....

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.