Foursquare’ın yeni hedefi milyonlarca Nokia kullanıcısı

Foursquare’ın yeni hedefi milyonlarca Nokia kullanıcısı

Foursquare akıllı cihazlarda konum paylaşımı konusunda lider durumda fakat her fırsatta hem kullanıcı sayısı, hem de sunduğu iş imkanları potansiyelini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaların bir sonucu olarak yeni bir güncelleme yayınladı ve bu güncellemeyi resmi blog’unda kısa bir açıklama ile paylaştı.

Bu kısa yazı ve güncelleme Foursquare’ın artık Nokia’nın S 40 telefonlarında kullanılabileceği anlamına geliyor. İlk bakışta bu çok önemli bir gelişme gibi durmuyor olabilir ama S40’ın ne kadar yaygın kullanılan bir platform olduğunu düşünmeye başlayınca Foursquare’ın bu kısacık açıklaması biraz daha anlam kazanıyor.

Şöyle söyleyelim: Nokia’nın kendi açıklamasına göre bugüne kadar satılan S40 cihaz sayısı 1,5 milyar adet

Akıllı olarak nitelendirilmeyen, fakat nitelikli olarak kabul edilen S40 platformuna sahip cihazların düşük fiyatları modelleri de bulunmasına rağmen çoğu model ortalama fiyatları ile dikkat çekiyor. S40 aynı zamanda Nokia’nın popüler Asha serisinin de temelini oluşturuyor.

Foursquare’ın yeni hedefi milyonlarca Nokia kullanıcısı

İşte Foursquare akıllı telefonlardan sonra şimdi de gezegenin en yaygın nitelikli telefon platformuna hitap edebilir hale geldi. Üstelik bundan sonra piyasaya sürülecek Asha telefonlarda Foursquare önceden yüklenmiş olarak gelecek yani bu cihazları ile internet erişimine sahip herkes potansiyel bir Foursquare kullanıcısı olacaklar. Hali hazırda S40 kullananlar ise Nokia’nın Ovi mağazasından uygulamayı ücretsiz olarak indirebilecekler.

S40 en popüler nitelikli telefon platformu olmasının yanı sıra tüm mobil işletim sistemleri arasında da pazar payı anlamında üçüncü sırada. Şu an itibariyle Android ve iOS’un ardından yüzde 14,37 ile üçüncü sırada yer alıyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde S40 en popüler platform olarak göze çarpıyor*.

Bu hamlesi ile Forusquare’ın kullanıcı sayısını ciddi oranda artırması son derece mümkün. Fakat asıl önemli olan bu cihazların kullandığı bölgelerden nasıl bir gelir elde edebileceği olacak. Bakalım Foursquare S40 açılımını ticari bir başarıya dönüştürebilecekmi…

* Söz konusu gelişmekte olan ülkeler ve mobil kullanımı olunca benim aklıma bundan bir süre önce yayınladığımız Mehmet Nuri Çankaya’nın “Türk girişimciler için Orta Doğu ve Afrika pazarına açılmak” adlı webinar’ı geldi. Çankaya bu webinar’da bu ülkelerde mobil cihaz kullanımının neden son derece yüksek olduğuna ve bunun girişimciler için ne gibi fırsatlar anlamına geldiğinden de son derece keyifli bir anlatımla bahsetmişti. Eğer konu ilginizi çekiyorsa bu vesile ile söz konusu webinar’ı da izlemenizi öneririm.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.