Tivilog yeni özellikleriyle fiziksel ödüller kazandırmaya başlıyor

Tivilog yeni özellikleriyle fiziksel ödüller kazandırmaya başlıyor

tivilog.comTelevizyon için Foursquare olarak tanımlayabileceğimiz Tivilog, 50 bin üye sınırını geçti ve yeni özelliklerini yayına aldı.

Geçtiğimiz Mart ayında 27 bin üyeye sahip olan ve iPhone uygulamasını yayınlayan Tivilog, şimdiye kadar sürdürdüğü puan sistemini hediye kataloğu sistemi ile birleştiriyor. Artık Tivilog kullanıcıları sosyal etkileşimlerle kazandığı puanları gerçek hediyelere dönüştürebilecek. Bir kişi birden fazla ödül kazanabilecek.

Televizyon seyircilerini memnun edecek ödüllerin Tivilog kitlesini etkilemesi pekala mümkün ve  sitede yapılan bazı yenilikler de bir o kadar önemli.

Yeni özellikler yayında

Facebook arkadaşlarını davet edilebilme (geç gelen bir özellik), etkileşimlere dair bildirimler, kullanıcıların beğendikleri programlarla ilgili medya içeriklerini takip edebildiği sayfalar ve haber akışı ile güncellenen yeni kullanıcı anasayfası şu anda kullanılabiliyor.

Gelir modelini televizyon kanallarıyla yaptığı iş ortaklığına dayandıran Tivilog'un kurucusu Murat Buyurgan, yeni yayın döneminde Tivilog iş ortağı olan TV kanalları’nın programlarına giriş (check-in) yapan kullanıcılara daha yüksek puanlar kazandırabileceğini de bizimle paylaştı. Hediye kataloğunu zenginleştirmek içinse özellikle e-ticaret şirketleriyle hediye kartları için görüşmeler devam ediyormuş.

50 bin üyenin yüzde 10'u aktif

Kullanıcı istatistiklerine dönecek olursak, 50 bin üyenin yüzde 10'u aktif, yüzde 25'inden fazlası Facebook hesabını, yüzde 4'ü ise Twitter hesabını Tivilog'a bağlamış. İstanbul'dan Tivilog katılanların oranı yüzde 43 ve kadın kullanıcıların oranı yüzde 47.

Kullanıcılarının yarısından fazlasını 13-25 yaş arasındaki gençlerin oluşturduğu Tivilog yaz aylarını muhtemelen biraz durgun geçecek. Tivilog ekibi ise yeni iPhone uygulaması, mobile uyumlu yeni tasarım ve HTML5 tabanlı Android uygulaması gibi yenilikleri Eylül ayına kadar devreye alınmak niyetinde.

Türkiye'de sosyal TV deneyiminin tutup tutmayacağını anlamak için deneysel bir çalışma sayılabilecek Tivilog'un 2014'e kadar hangi noktaya geleceğini merakla bekliyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.