HTC, 2. çeyrek rakamlarında da beklentilerin gerisinde kaldı

HTC, 2. çeyrek rakamlarında da beklentilerin gerisinde kaldı

Akıllı telefon üreticisi HTC'nin Samsung karşısındaki zor durumu devam ediyor. Gelirlerde geçen yılı düşüş ivmesiyle kapatan HTC, 2013 ilk çeyreğini 1.45 milyar dolar gelir ve 85 milyon dolar net kâr ile kapatmıştı. HTC'nin ikinci çeyrek için açıkladığı rakamlar ise hayal kırıklığı yarattı. 2013'ün ikinci çeyreğinde 2.35 milyar dolar gelir elde eden şirketin bu çeyrekteki kârı ise 41.63 milyon dolarda kalmış.

Son 4 çeyreğe baktığımızda inişli çıkışlı bir yol izleyen HTC'nin bu çeyrekte beklenileni yakalayamaması gerçekten şaşırtıcı. 2012'nin üçüncü çeyreğinde 133 milyon dolar seviyesindeki kâr, dördüncü çeyrekte 99 milyon dolarlık bir düşüşle yılı 34.5 milyon dolar ile kapatmıştı.Birçok otoriteye göre şu anda piyasadaki en iyi Androidli telefon olan HTC One'ı geçtiğimiz aylarda çıkaran üretici, 5 milyon adeti aşmış olsa da karlılıkla ilgili sorun yaşıyor.

HTC One'a büyük ümitler bağlayan şirket, gelirlerini ikinci çeyrekte %70'ee yakın arttırmasına rağmen kârlılıkta geri kalması finansal olarak oldukça kötü  bir görüntü sunuyor.

Akıllı telefon pazarının şu sıralar oldukça hareketli olması HTC'nin performansını etkileyen faktörlerin başında geliyor. Samsung'un Galaxy S4'ün ardından S4 Mini başta olmak üzere farklı modelleri de satışa sunması HTC'nin aleyhine gelişmeler olarak görülebilir. Apple'ın şimdilik sessiz kaldığı pazarda büyük ihtimalle Eylül-Ekim aylarında tanıtılacak olan iPhone 5S veya uzun süredir dedikoduları bulunan ucuz iPhone modeli HTC'nin işini çok daha fazla zorlaştırabilir. Rekabetin yoğun olduğu pazarda tanıtım ve reklam harcamalarının artması HTC'nin kârlılığına zarar vermiş olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.