Bitcoin finansal sistemin regülasyonlarını aşarak inovasyon vaadediyor

Bitcoin finansal sistemin regülasyonlarını aşarak inovasyon vaadediyor

Webrazzi medya sponsoru olduğu Bitcoin Londra'dan ininal sponsorluğunda bildiriyor. Tüm haberlere wbrz.in/bitcoinlondon adresinden ulaşabilirsiniz.

bitcoin pamir gelenbeBugün Londra'da yeni dijital dünyanın para birimi olacağı konuşulan Bitcoin'in konuşulacağı Bitcoin London etkinliğindeyiz. Medya sponsorları arasında olduğumuz ve St-ART tarafından organize edilen Bitcoin London, Avrupa'nın önemli hızlandırma merkezlerinden Level39'da düzenleniyor ve biz de Londra'dan size bu özel konferansta konuşulanları aktarmaya çalışacağız.

Kısaca bahsetmek gerekirse; Bitcoin'i bankalar veya resmi idarelerden bağımsız olarak üretilen ve dağıtılan elektronik para birimi olarak tanımlayabiliriz. Özel bir algoritma altında en fazla 21 milyon adet üretilebilecek olan Bitcoin'in piyasa değeri bir ara 1 milyar dolara ulaşmış ardından hızlı bir değer kaybına uğramıştı.

bitcoin london

Finans ve internet dünyası için devrimsel bir adım olan Bitcoin'in geleceği ise soru işaretleri barındırıyor. Bitcoin değişimleri, denetimsizlik ve yasadışı para transferine olanak vermesi nedeniyle siber korsanlar ve devletler tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bitcoin London da şu anda çeşitli çevrimiçi ve çevrimdışın mağazalarda ödeme yöntemlerinden biri olarak kabul gören Bitcoin'in geleceğini masaya yatırıyor.

St-ART kurucusu ve CEO'su Pamir Gelenbe'nin açılış konuşmasıyla başlayan Bitcoin London güncellemelerimizi wbrz.in/bitcoinlondon etiketinden takip edebileceğinizi de paylaşarak ilk panelden notları paylaşalım.

Regülasyonlardan sıyrılan bir inovasyon

Tuur Demeester (Macrotrends) ekonomik sistemin krizlerle yaşadığı sıkıntılara değinerek Bitcoin London'ın ilk sunumuna başladı. Barack Obama'nın kurtarma desteklerinin inanılmaz hacimlere ulaştığını söyleyen Demeester, bu krizin Avrupa'ya da taşındığının altını çizdi.

bitcoin london Tuur Demeester

Demesster'a göre açık kaynaklı olan Bitcoin son derece güvenli, esnek ve çeşitli manüpilasyonlardan ve takipten uzak bir ekonomik sistem sunuyor ve henüz yolun başındayız. Yeni finansal sistem regülasyonlar açısından açısından inovasyonları engelleyici olduğunu söyleyen Deemester bu noktada Bitcoin'in öne çıktığını söyledi. Mikrokredi vb. paylaşımcı ekonomik sistemlerin de güncel bürokratik baskı altında kaldığından bahsetti.

Kriptoloji mevcut sistemi değiştirecek

Demesster'ın paylaştığı iki önemli söz de dikkat çekiciydi. Buckminster Fuller; mevcut bir paradigmayı değiştirmek için sorunlu modeli değişitirilmesini gerektiğini ve oluşturulacak yeni modelle mevcut sistemin eski ve kullanılmaz hale getirilebileceğini söylerken, Orlin Grabbe ise kriptolojinin gelecek için kişisel gizliliğin ve yeni finansal sistemin temeli olduğunu ifade etmiş.

Deemester de bu bakış açılarıyla Bitcoin'in geleceğini parlak gördüğünü ve gelen bir soru üzerine Bitcoin'in değer dalgalanmalarına dayanacağını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.