Foxconn da akıllı saat pazarına giriş yapıyor

Foxconn da akıllı saat pazarına giriş yapıyor

Akıllı telefon ve akıllı televizyonlara alışırken akıllı saat terimine de alışacak gibiyiz. Zira dünyanın en büyük elektronik imalat şirketlerinden Foxconn da kendi akıllı saatini üretmeye başlıyor.

Alsında Want China Times'ın haberine göre söz konusu cihaz daha çok fitness bilekliğini andırıyor. Cihaz kablosuz olarak iPhone'a bağlanabiliyor, telefon aramalarını ve Facebook güncellemelerini kontrol etme şansı sunuyor.

Aynı zamanda kalp atışı gibi yaşamsal işlevlere dair ölçümler de yapıyor ve çeşitli önerilerde bulunuyor.

Foxconn'un kablosuz iletişim ve medikal araştırma gruplarının araştırmaları henüz adı konulmayan cihazın daha da geliştirilmesi için çalışıyor. Planlanan özellikler arasında parmak izi tanıma ve kişisel sağlık bilgilerini depolama da var.

Bildiğiniz üzere Apple, Microsoft ve son olarak Google'ın adının geçtiği akıllı saat pazarı Sony'in SmartWatch 2 SW2'yi tanıtmasıyla daha da hareketlendi. Foxconn ise kısa süre önce Firefox OS için kendi telefonlarını üreteceğini açıkladı ve bağımsız hareket edebileceğini göstermiş oldu.

Foxconn'un akıllı saati veya akıllı bilekliği ABD'li teknoloji devlerinin ürünleriyle belki yarışamayacak ama en azından Çin pazarında Foxconn için önemli bir gelir kapısı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.