Uygulama arama motoru Quixey, sponsorlu reklamlarla büyük pastadan pay almaya çalışacak

Uygulama arama motoru Quixey, sponsorlu reklamlarla büyük pastadan pay almaya çalışacak

Semantik uygulama arama motoru Quixey, sonunda para kazanmanın yolunu aralıyor. Eski Google CEO'su Eric Schmidt'in de Innovation Endeavors ile yatırım yaptığı Quixey arama sonuçlarına sponsorlu uygulamaları çıkaracak.

Şimdiye kadar 25 milyon dolara yakın yatırım toplayan Quixey, 20 milyon dolarlık yatırımı geçen yıl ortasında aralarında Koreli SK Planet'in de olduğu yatırımcılardan almıştı.

İlk günlerine göre oldukça oldukça iyi bir arayüzle hizmet veren ve mobil tarayıcılara uyum sağlayan Quixey, artık MMA (Mobile Marketing Association) tarafından öngörülen büyük pastadan pay almak istiyor.

quixey mobil uygulama reklam pastasi

100 milyar dolarlık reklam pastası

MMA'e göre 2015 itibariyle mobil uygulama indirmeleri 100 milyar dolarlık evet, 100 milyar dolarlık bir gelir potansiyeline sahip. Bu konuda Facebook'un da iştahlı olduğunu ve artık mobil uygulama reklamı vermeyi kolaylaştırdığını biliyoruz.

Yeni reklam seçenekleri de gelecek

Quixey'nin reklam modeline dönecek olursak; şimdilik test aşamasında arama sonuçlarının tepesinde sponsorlu uygulama reklamları göstermeye başlayan Quixey, yeni reklam modellerinin de zamanla devreye alınacağını gösteriyor.

Quixey bir yandan da sıkı şekilde semantik arama altyapısını geliştiriyor ve daha isabetli uygulama önerileri yapmaya çalışıyor. API'sini büyük teknoloji şirketleri de dahil olmak üzere ücretsiz şekilde kullanıma açan Quixey, her ay 100 milyon sorguya yanıt veriyor.

Şirketin kurucularından ve CEO konumundaki Tomer Kagan bu pazardaki büyük potansiyelin bilincinde ve şirkete kaliteli isimleri trasnfer ediyor. Dolayısıyla Nisan 2011'de tartıştığımız "yeni Google olma" meselesini tekrar aklıma getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.