Samsung PC işini bırakıyor mu?

Samsung denildiğinde pek çoğumuzun ilk olarak aklına mobil cihazlar ve TV’ler geliyor ama Güney Koreli firma bunlardan daha fazlasını yapıyor. Örneğin faaliyetleri arasında masaüstü bilgisayar üretimi de yer alıyor. Hatta bu alanda halen faaliyet gösteren en büyük şirketler arasında olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Fakat PC için işler pekiyi gitmiyor. Son yıllarda sürekli olarak satışların azalıyor olması masaüstü bilgisayar alanındaki firmaların canını sıkıyor. Diğer yandan dizüstü bilgisayarların yükselişini sürdürmesi ve tablet PC’lerin de etkisi ile PC işi giderek daha küçük ve kar marjı da daha düşük hale gelmeye başladı.

Hatta bu yüzden Güney Kore hükümeti yakın zamanda PC işi için “daha küçük firmalara uygun bir faaliyet alanı” tanımlamasını yapmıştı. Bunun ardından da Korean Times’dan Samsung’un PC işini temelli olarak bıraktığına dair bir iddia geldi. Çok geçmeden Samsung da haberle ilgili bir açıklama yaptı…

Korean Times’ın haberine göre Samsung hacmi ve karlılığı azalan PC pazarından temelli olarak çıkıyor, bu alandaki kaynaklarını ise tablet, dizüstü bilgisayar, taşınabilir cihazlar ve ARGE çalışmalarına kaydırıyordu.

Samsung ise kısa bir süre içinde iddialara yanıt verdi:

“Samsung’un PC işinden çıkacağı haberleri asılsızdır. Samsung pazarın ve kullanıcıların ihtiyaç duydukları çeşitli PC ürünlerini sunmaya devam edecektir”.

Yani Samsung’un, en azından şu sıralarda, PC işinden vazgeçmeye niyeti yok. Fakat zaten küçülmekte olan bu pazarda daha ne kadar süre devam edeceği de kesin değil. Samsung bu alana hali hazırda geç giren oyunculardan biri. PC alanında Dell ve HP gibi çok daha uzun zamandır faaliyet gösteren ve önemli pazar payına sahip firmalar bulunuyor.

Görünüşe göre her ne kadar PC pazarı küçülüyor olsa da, yakın bir gelecekte sona erecek değil ve diğer faaliyetlerinin de desteklediği Samsung bu alanda son ana kadar ayakta kalan firmalardan biri olabileceğini hesaplıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.