RSS dünyasının yeni oyuncularından MultiPLX yeni versiyonunu tanıttı

RSS dünyasının yeni oyuncularından MultiPLX yeni versiyonunu tanıttı

Sizlere kısa bir süre önce San Francisco merkezli, kurucusunun da Türkiye'den bir girişimci olan Emre Koşmaz olduğu MultiPLX'i tanıtmıştık.

Google'ın Google Reader'ı kapatacağını açıklamasının öncesinde üzerinde çalışılmaya başlanan bir proje olan MultiPLX; RSS'in varlığından haberdar olmayan internet kullanıcılarını, kullanımı oldukça kolay ve sade bir ürünle bu teknolojiyi kullanmaya itmek istiyor.

Kapalı beta sürecinde 10 bine yakın bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaran MultiPLX, geçtiğimiz hafta beta sürümünü yayınladı. Yeni güncelleme ile beraber Google Reader hesabınızda yer alan, geçmişe dönük tüm yıldızlı ya da beğenilen içerikleri MultiPLX'e aktarmanız mümkün hale geldi. Bununla beraber dilediğiniz dosyaları -bir nevi RSS gruplarını- herkesin görebileceği şekilde ayarlayarak arkadaşlarınızın o dosyayı tek tıkla takip etmesine olanak tanınmış.

multiplx-ekran-goruntusu-3

Şirket üçüncü parti uygulama geliştiriciler için Google Reader'ın sahip olduğuna oldukça benzer bir API geliştirdiğini açıkladı. Ayrıca sistem Pocket ve Buffer gibi bir takım paylaşım araçlarıyla da entegre edilmiş. MultiPLX'in yeni versiyonunda yapılan değişiklikler bunlarla sınırlı kalmıyor. Kolay kullanım ve hız kazanımı için çok sayıda iyileştirme de yeni versiyonla beraber hayata geçmiş durumda.

MultiPLX'in bundan sonraki versiyonu için planları arasında SSL desteği, arama yapısı, klavye kısa yolları, sosyallik ve paylaşım gibi konular bulunuyor. MultiPLX'in halka açık beta yayına geçmesinin ardından kullanıcı kitlesinin 15 bine dayandığını da paylaşalım. MultiPLX'e şu adreste yer alan giriş yapma ekranının altındaki kayıt olma bağlantısından üye olabilirsiniz.

MultiPLX üzerinde temel olarak 2 farklı görünüm seçebiliyorsunuz. Hemen aşağıda uygulamanın en yeni versiyonuna ait ekran görüntülerini bulabilirsiniz.

MultiPLX kurucusu Emre Koşmaz'a 1 Temmuz'dan sonra neler beklediğini sorduğumuzda ise şöyle bir yanıt verdi: "1 Temmuz`dan sonra eski Google Reader kullanıcılarının pek çok yeni çıkan RSS Reader`a dağılacağınu, sizlerin de takip ettigi gibi Digg Reader, AOL Reader vs hergün yenisi ortaya çıkıyor, ama çoğunluğun Feedly kullanıcısı olarak kalacağını tahmin ediyorum. Umuyoruz biz de son PR calışmamızla daha çok kullanıcı ekleyebileceğiz ama daha önce de bahsettiğim gibi MultiPLX olarak yola çıkışımızdaki ilk vizyonumuz hali hazırdaki RSS kullanıcıları değil, RSS'i hiç duymamış olan internet popülasyonunun %90'ı".

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.