Rocket Internet'in Amazon klonu Lazada'ya 100 milyon dolar yatırım geldi

Rocket Internet'in Amazon klonu Lazada'ya 100 milyon dolar yatırım geldi

Samwer Kardeşler'in çatı şirketi Rocket Internet'in önemli e-ticaret girişimlerinden Lazada.com, Güney Doğu Asya bölgesindeki geleceği için önemli bir yatırım aldı.

Endonezya, Malezya, Filipinler, Tayland ve Vietnam gibi Güney Doğu Asya ülkelerine hizmet veren Lazada, 100 milyon dolarlık bir yatırım daha alarak toplam yatırımını 236 milyon dolara yükseltti. Yeni turun yatırımcıları Holtzbrinck Ventures, Kinnevik Investment AB, Summit Partners, Tengelmann Group ve Verlinvest oldu.

lazada amazon rocket intenret

Güney Doğu Asya e-ticaretin başında

Mart 2012'de hayata geçirilen ve Güney Doğu Asya'nın Amazon.com'u olarak anılmaya başlanan Lazada, aldığı yatırımı tedarik ve lojistik altyapısını genişletmek için harcayacak. Lazada'da işlerin nasıl gittiği konusunda net bilgiler verilmese de Güney Doğu Asya'da alışverişlerin halen yüzde 99 oranında fiziksel kanallardan yapılıyor olması Rocket Internet'in bu yatırımı alması için çok şey ifade ediyor.

Dahası Güney Doğu Asya ülkelerinin mobil alışverişe dönük bir yüzü olduğunu da öğreniyoruz ki Lazada'nın  halihazırda bir Android uygulaması var ve iPhone uygulaması da yolda.

Rocket'in e-ticaret yatırımları giderek artıyor

Bir ara Türkiye pazarına da girip-çıkan Rocket Internet'in son dönemde e-ticaret girişimlerine odaklanması ve aldığı yatırımlar dikkat çekiyor. Sadece son döneme bakacak olursak, Lazada gibi Güney Doğu Asya'ya hizmet veren moda ürünleri sitesi Zalora yaklaşık 1 ay önce 100 milyon dolar, Rısya pazarındaki moda sitesi Lamoda bu ay başında 130 milyon dolar, Nijerya'da faaliyette olan Jumia geçtiğimiz günlerde 35 milyon dolar yatırım aldı.

Rocket'in gelişen pazarlardaki e-ticaret girişimleri arasında Orta Doğu'ya dönük ayakkabı dikeyi Namshi ve Brazilya pazarında mobilya satışı yapan Mobly'yi de eklemek gerek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.