iyzi Payments, iki farklı yabancı yatırımcıdan toplam 2.5 milyon TL yatırım aldı

iyzico isimli ürünüyle e-ticaret sitelerine yönelik bir ödeme sistemi olarak pazarda kendini konumlayan iyzi Payments, yabancı bir grup yatırımcıdan yatırım almayı başardı.

Kısa süre önce Türkiye'de hizmete başlayan iyzico, bugün 2.5 milyon TL'lik bir yatırım aldığını açıkladı. iyzico isimli ürünüyle e-ticaret sitelerine yönelik bir ödeme sistemi olarak pazarda kendini konumlayan iyzi Payments, yabancı bir grup yatırımcıdan yatırım almayı başardı.

Toplam 2.5 milyon TL'lik (1.4 milyon dolar) Seri A turunda, SpeedInvest ve Akakce.com'a geçtiğimiz aylarda yatırım yapan Netprice'ın yan kuruluşu Beenos Asia yer alıyor.

Kuruluşunun ardından sadece birkaç ay geçen iyzi Payments, 100 kullanıcıyla yapılması planlanan test sürecinde 500'ün üzerinde başvuru almış.

Yatırımla ilgili açıklamada bulunan iyzi Payments kurucu ortağı ve CEO'su Barbaros Özbugutu, ödeme ve e-ticaret deneyimine sahip yatırımcılarla çalışacakları için şanslı olduklarını dile getiriyor.  Barbaros Özbugutu, şu anda 10 kişilik bir ekibe sahip olan iyzi Payments'ın yıl sonuna kadar 20 kişiye çıkacağını ve iyzico Plus ve iyzico Premium ürünlerini de daha hızlı bir şekilde tamamlamayı hedeflediklerini belirtiyor.

Dijital Ödeme girişimleri ilgi çekiyor

Özellikle son beş yılda e-ticaret alanında ülkemizde çok hızlı bir büyüme gerçekleşti. Bu büyümeye paralel olarak ödeme sistemleri konusunda da son iki yılda yeni girişimler birbiri ardına ortaya çıkmış, yatırımlar ve satın almalar olmuştu. 2012 Aralık'ta düzenlediğimiz Webrazzi Ödeme Sistemleri konferansında dijital finans alanının nasıl bir büyüklüğe ulaştığını net olarak görme şansımız olmuştu.

Ödeme sistemleri tarafında Türkiye pazarının yeni bir oyuncusunun bu boyutta bir yatırım alabilmesi sektörel anlamda tabii ki çok sevindirici bir gelişme. iyzi Payments'ın nasıl bir ivme yakalayacağını önümüzdeki aylarda göreceğiz. Girişim hakkında detaylara ilk yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.