Instagram yeni video özelliğini tanıttı!

Instagram yeni video özelliğini tanıttı!

Sizler için canlı olarak aktardığımız Facebook etkinliğinde ortaya çıkan büyük haber Instagram'la ilgiliydi. Bildiğiniz gibi 1 seneyi aşkın bir süre önce Facebook tarafından satın alınan Instagram, bünyesinde yalnızca fotoğraf bulunduruyordu.

Twitter'ın sahibi olduğu Vine'ın yükselişinin ardından konuşulanlar gerçek oldu ve Facebook'un bugünkü etkinliğinde Instagram CEO'su Kevin Systrom Instagram'a video ekleme özelliğinin geldiğini duyurdu.

Söz konusu etkinlikte sahneye ilk olarak Facebook CEO'su Mark Zuckerberg çıkarken yaptığı kısa konuşmanın ardından yerini Kevin'a bıraktı. Konuşmasının hemen başında Instagram'la ilgili önemli rakamlara yer veren Kevin, platformda 16 milyar adet fotoğraf paylaşıldığını açıkladı.

Kevin'ın paylaştığı bir diğer bilgiye göre ise Instagram'da 1 günde 1 milyar adet fotoğraf 'like' edilirken Instagram'ın kullanıcı sayısı ise 130 milyon civarında. Bu bilgilerin ardından Instagram'a video geleceğini açıklayan Kevin, bu yeni özelliği şu üç madde ile özetledi: basit, etkileyici güzellikte ve community yani topluluk.

Instagram'da 15 saniyeye kadar uzunlukta video yayınlayabiliyorsunuz. Vine ile ufak bir kıyaslama yapmak gerekirse; aynı rakam Vine'da 6 saniye ve daha kısa video yayınlamanın da imkanı yok. Bu arada Instagram'daki video'ların en az 3 saniye olması gerektiğini de belirtelim.

Gün içerisinde hem iOS hem de Android platformlarına gelecek güncelleme ile video özelliği aktif olacak. Instagram'da video çektikten sonra tamamen video'lar için hazırlanmış 13 yeni filtreden birini kullanabiliyorsunuz. Hali hazırdaki Instagram’daki fotoğraf yükleme adımlarından farklı olarak video'nuzun kapak fotoğrafını kendimiz belilrleyebiliyoruz.

Screen Shot 2013-06-20 at 9.02.15 PM

cinema-instagramInstagram'ın video özelliği haricinde bir diğer dikkat çeken yeniliği de video'ların netliği ile ilgili. Dünyanın önde gelen video bilimcileri ile çalışılarak, Instagram'daki video'lara görüntü sabitleme özelliği getirilmiş. Instagram böylece görüntüdeki netlik kaybı ve dalgalanmaların önüne geçmiş oluyor. Söz konusu teknolojinin adı ise: Cinema.

Kevin'ın Cinema özelliğini tanıtmasının ardından basın mensuplarının sorularına geçildi. Kevin bu sorulara yanıt verirken Instagram'daki video'ların direkt olarak Facebook zaman tüneline de düşebileceğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.