Yandex'in tarayıcısı artık Androidli telefonlar ve iPad'de

Yandex'in tarayıcısı artık Androidli telefonlar ve iPad'de

yandex browserYeni arayüz deneyimini ilk kez Türkiye pazarına sunan Rus arama motoru Yandex, bu kez mobilde önemli bir adım atıyor. 2012 sonunda tanıtılan Yandex Browser artık iPad (iOS 5+) ve Androidli (4.0+) akıllı telefon kullanıcılarının hizmetinde.

Bugün AppStore ve Google Play'de yayınlanan Yandex Browser uygulamaları Yandex'in Chromium temelli internet tarayıcısını daha geniş kitlelere yayma hevesinde. Yandex arama hizmetini dahili olarak sunan Yandex Browser, Türkçe sesli arama özelliğine sahip ama tarayıcı için Türkçe dil seçeneği bulunmuyor.

yandex tarayici mobil ipad android

Yeni Adalar arayüzü

Yeni uygulamalarda Yandex'in güncel 'Adalar' arayüzü kullanılıyor ve masaüstündeki tablo özelliğine yer veriliyor. Android tarafında akıllı telefonlardaki tek elle kullanım alışkanlığı için arama satırını alt kısma alan Yandex, Yandex Browser iPad sürümünde yemek tarigi, konaklama teklifleri ve yeni ürünler gibi bazı arama kategorilerinde ekranı ikiye bölerek sitelere hızlıca göz atma şansı tanıyor.

Chromium'un hız ve kullanım kolaylığını kendine özgü şekilde yorumlayan Yandex, Turbo özelliği ile daha hızlı bir deneyim vaadediyor ve internet kotanızdan tasarruf etme şansı sunuyor.

Yandex'ten gelen açıklamaya göre Yandex Browser'ın iPhone ve Android tabanlı tabletler için geliştirilen sürümleri önümüzdeki sonbahar aylarında kullanıma sunulacak.

Son olarak Yandex'in iOS 7 ve MacOS Mavericks’de varsayılan arama motoru seçenekleri arasında yer alacağını hatırlatalım. Artık tarayıcıların internet devleri için önemi çok büyük ve Yandex de bu yolda emin adımlarla ilerliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.