Yahoo, kişisel rehber uygulaması Smartr'ın geliştiricisini satın alabilir

Yahoo, kişisel rehber uygulaması Smartr'ın geliştiricisini satın alabilir

Screen Shot 2013-06-18 at 11.33.51Yahoo'nun yeni internet çağında ön sıralara geçme çalışmaları hızla devam ediyor. 'a göre Yahoo'nun satın alma listesindeki yeni isim kişisel rehber uygulaması Smartr'ın geliştiricisi Xobni (inbox'ın tersten yazılışı) var.

Kısaca bahsetmek gerekirse Smartr oldukça gelişmiş bir kişisel rehber uygulaması. AppStore'da öne çıkarılan uygulamalardan olan Smartr'ın Android uygulamasının yanısıra Gmail ve Outlook eklentileri de var.

Uzun süredir telefonumda olan (ama kullanmadığım) ücretsiz uygulamanın diğer uygulamalardan farkı e-posta iletişiminize dair istatistikler sunması. Ücretli sürümü de e-posta iletişiminizi güçlendirmenizi sağlayan özellikler sunuyor.

30-40 milyon dolarlık teklif

Yahoo'nun Xobni'yi satın alması durumunda Yahoo Mail'e bağlı bir ürün olarak kullanacağı aşikar. Ancak söylentilere göre teklif tutarı olan 30-40 milyon dolar Xobni'nin aldığı 42 milyon dolara yakın yatırım tutarı yanında biraz düşük kalıyor. Yatırımcılar da bu tekliften pek hoşnut görünmüyor.

2006 yılında Y Combinator desteğiyle işe başlayan Xobni'nin önde gelen yatırımcılarından arasında Khosla Ventures, First Round Capital, Cisco, BlackBerry Partners Fund, Atomico gibi önemli isimler var ve bu isimlerin bunca yatırımdan sonra başarılı bir çıkış yapmayı istemesi gayet doğal.

Hem Yahoo Mail'i geliştirebilecek hem de bir yetenek satın alması sayılabilecek bu satın alma söylentisi daha önce de konululmuştu ve eğer gerçekleşirse kısa süre önce kendi kişisel rehber uygulamasını çıkaran Linkedin'in de Yahoo ile yolları kesişmiş olacak.

Smartr'ın yanısıra bu alandaki diğer oyunculardan Cobook ve Brewster'ı denemenizi tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.