Microsoft'tan önemli Windows Phone geliştiricilerine 100 bin dolar prim

Microsoft'tan önemli Windows Phone geliştiricilerine 100 bin dolar prim

Uygulama geliştiricilerini mobil platformlar için önemli bir gelir kaynağı olarak biliriz ama Windows Phone için işler biraz farklı yürüyor. Businessweek'in haberine göre Microsoft, Windows Phone'a uygulama geliştirilmesi için 100 bin dolar veya daha fazla ödeme yapıyor.

Microsoft'un mobil işletim sistemi pazarındaki geleceği oldukça önemli tartışma konusu. Son çeyrek rakamlarına göre Windows Phone tabanlı cihaz sevkiyatı Blackberry'yi geçmiş gözükse de Android ve iOS pazarın yüzde 80'ine sahip. Dolayısıyla Windows Phone tarafındaki uygulama ekosistemi de istenilen büyümeyi gösteremiyor ve gelen haberlere göre Microsoft geliştircileri teşvik etmek için finansal gücünü kullanıyor.

100 bin dolar ve üzerinde 'destek'

Businessweek'in verdiği rakamlara göre Microsoft, Windows Phone'a uygulama geliştirmesi için geliştiricilere 100 bin dolar ve üzerinde para teklif ediyor. Bu ödemelerden elbette popüler geliştiriciler pay alıyor ve Windows Phone Mağazası'ndaki uygulama sayısı da 145 bin olarak belirtiliyor.

Türkiye'de bu tekliflerden nasibini alan şirket var mı bilmiyoruz ama Microsoft'un uygulama geliştirme işini akışına bıraktığı zaman gerçek bir rekabetin başladığını düşünebiliriz. Tabii bir de Microsoft'un geliştiricilere uygulama başına 100 dolar vermesi var...

WWDC 2013'teki rakamları hatırlayacak olursan Apple'ın geliştiricilere ilk günden bu güne kazandırdığı toplam para 10 milyar dolar. Sadece geçen sene dağıtılan rakam  5 milyar dolar civarındaydı ve diğer mobil işletim sistemlerinde dağıtılan rakam Apple'ın üçte biri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.