WWDC’de bizi neler bekliyor?

Apple’ın bu yıl ki en önemli etkinliği WWDC (Worldwide Developers Conference) için artık sayılı saatler kaldı. Herkesin merakla beklediği ve San Fransisco’da gerçekleşecek olan etkinlik Türkiye saati ile akşam saatlerinde başlamış olacak. Bu sırada etkinliğin yapılacağı mekanın önünde insanlar bir gün öncesinden sıra olmaya başladılar bile. Pazar günün ilk ışıkları ile birlikte toplanmaya başlayan kalabalık, etkinlikten tam 24 saat öncesinde tenteleri ve açılır sandalyeleri ile birilikte yaklaşık 30 kişiye ulaşmıştı.

Apple şu ana kadar WWDC’de neler duyuracağı konusunda oldukça sessiz kalmayı başardı, fakat bu sessizlik ortaya çok farklı dedikodular çıkmasına neden oldu. Geliştiricilere yönelik bir konferans olması nedeniyle öncelikli olarak yazılım konularına ağırlık verilen etkinlikte, daha önce donanımla ilgili önemli haberlerin de duyurulduğu gördük.

İşte bu yıl Apple’ın WWDC’de duyurması muhtemelen olan yeniliklerden bazıları…

iOS 7

iOS ekibinin başındaki Scott Forstall’ın Apple’dan ayrılması ve tasarım konusu Jonathan Ive’a devredilmesinin ardından iOS 7 ile ilgili pek çok iddia gündeme geldi. Bu oyuncu değişikliğinin ardından iOS 7’de çok farklı bir tasarım yaklaşımının WWDC’de gözler önüne çıkması bekleniyor. iOS’ta bugüne kadar yaşanan en büyük tasarım değişikliği ile işletim sisteminin genelinde daha sade bir görüntü ile karşımızda olması muhtemel.

Bu sırada iOS 7’de WiFi bağlantısı gerektirmeden dosya transferi ve sekme yapısı ile çoklu görev özelliğinin duyurulma ihtimali de konuşuluyor.

iRadio

Apple’ın tüm gücü ile iRadio’yu WWDC’ye yetiştirmeye çalıştığını sizlere daha önce aktarmıştık. Bu sırada daha önce Warner Music ve Universal Music ile anlaşan Apple’ın Sony Music ile de anlaştığı haberleri geldi. Apple’ın müzik servisi iRadio’nun WWDC’ye duyurulmaması sürpriz olur.

 “Haswell” MacBook’lar

Intel’in yüksek performanslı Haswell işlemcileri ile güçlenen yeni MacBook’ların WWDC’de sahne alacak olması çok yüksek bir ihtimal. Daha ince, daha uzun pil süresine sahip ve 1080p çözünülürlükte kameraların MacBook’taki önemli yeniliklerden bazıları olması bekleniyor.

MacBook Air’le retina desteğinin gelip gelmeyeceği çok merak edilen konulardan biri. Apple’ın bu özelliği sadece Macbook Pro’larda tutmak isteyebileceği kuvvetli bir iddia ama bu konuda son durumu da WWDC’de öğrenmiş olacağız gibi görünüyor.

Bu sırada yeni MacBook Pro’ların da WWDC’de duyurulma ihtimali çok yüksek olmasa da var. Yeni MacBook Pro’larda özellikle USB 3.0 ve Thunderbolt desteğinin yer alması bekleniyor.

Bu yukarıda saydıklarımızın WWDC’deki en önemli konular arasında yer alması bekleniyor. Fakat bunların dışında daha fazla sayıda ama bu kadar büyük olmayan güncellemeler ve geliştirmelerden, tabi ki pek çok da rakamdan bahsedilmesi bekleniyor.

Fakat...

iWatch, iTV, retina iPad mini, yeni iPhone, yeni iPad gibi pek çok söylenti ve beklenti var. Her ne kadar bunların çoğu ile ilgili çalışmalar devam ediyor olsa da, WWDC’de sahneye çıkmaları pek muhtemel görünmüyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.