Apple'ın online müzik servisi iTunes Radio tanıtıldı

Apple'ın online müzik servisi iTunes Radio tanıtıldı

Apple'ın The Apple Worldwide Developers Conference’ında (WWDC) tanıttığı servisler arasında iTunes Radio bulunuyordu. Kullanıcılara yeni bir müzik dinleme deneyimi sunacak olan iTunes Radio, özellikle radyo istasyonu oluşturma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Paylaşılan bilgilere göre iOS 7 ile gelecek olan iTunes Radio, kullanıcılar tarafından hazırlanan 'featured' yani özel radyo istasyonları içerecek. Kullanıcılar kendi iTunes listelerinde bulunan şarkılarla bir radyo istasyonu oluşturabilecek. Müzik tarzının yanı sıra sanatçılara göre radyo istasyonları kurulabilmesi mümkün olabilecek. Örneğin; caz dinlemek isteyen kullanıcılar ilgili radyo istasyonunu seçerken, sadece Maroon 5 dinlemek isteyen kullanıcılar Maroon 5 radyo istasyonunu kullanabilecek.

Bunun yanı sıra Apple'ın 200'den fazla hazırladığı radyo istasyonlarının iTunes Radio içindeki yerini alarak kullanıma açılacağını ifade edelim. Kullanıcıların istedikleri radyo istasyonlarını arkadaşlarıyla paylaşabilmesi de mümkün olabilecek.

apple-itunes-radio

Twitter ile işbirliği yapıldı

iTunes Radio'da dikkatimizi çeken bir diğer noktaysa Twitter ile olan işbirliği oldu. Kullanıcıların dinledikleri müzikler, Twitter ile yapılan işbirliği çerçevesinde listelenecek. Burada en çok dinlenen müzik parçaları Twitter'daki trend listesinde yer alacak. Bu yüzden iTunes Radio'nun sosyal olarak elinin güçlü olduğunu ifade etmek mümkün.

iTunes Radio ücretsiz olarak kullanılabilecek. Ancak yazının başında da belirttiğimiz gibi radyo istasyonu oluşturmak isteyen kullanıcıların iTunes listelerinde müzik parçaları bulunması gerekiyor. Kısaca radyo istasyonu kurmak isteyen kullanıcıların iTunes üzerinden müzik parçası satın alması gerekiyor. Radyo istasyonu oluşturmak istemeyen kullanıcılar ise Apple'ın oluşturduğu radyo istasyonlarından müzik dinleyebilecek.

iTunes Radio, iOS işletim sistemlerinin yanı sıra Apple TV ve Mac'lerde de kullanılabilecek.

Apple'ın yeni iTunes Radio servisini online müzik sektörü açısından önemli bir pozisyonda. Özellikle sosyal öğelerle dikkat çeken iTunes Radio'nun, Apple'ın elinde bulunan kullanıcı sayısıyla beraber kısa bir zamanda hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine ulaşabileceğini söylemek mümkün.

WWDC 2013 için hazırladığımız haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel kaynak: Cnet.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.