Bloomberg, Beta isimli 75 milyon dolarlık fonuyla yatırım dünyasına katılıyor

Bloomberg, Beta isimli 75 milyon dolarlık fonuyla yatırım dünyasına katılıyor

Bloomberg, girişimlere erken dönemde yatırımlar yapmak üzere, Bloomberg Beta adını verdiği risk sermayesi şirketini (Venture Capital) kurdu.

Medya devi Bloomberg tarafından 75 milyon dolarlık sermayeyle kurulan fon; bilgi, içerik keşfetme, medya dağıtım, teknoloji platformları, ağlar veya insan-bilgisayar etkileşimi üzerinde çalışmalar yapan girişimlere ilgi duyduklarını açıkladı.Finansal hizmet girişimlerinin dikkatlerini çekmediğini duyurdu.

Bloomberg'ün hali hazırda Newsle, Nodejitsu, Codecademy, Errplane, ve ProsperWorks olmak üzere bazı yatırımları bulunuyor. Bloomberg Beta ile birlikte, artık Bloomberg çok daha ciddi bir yatırım firması olarak yer alacak ve yatırımlarını da artıracak.

Bloomberg'ün önemli avantajlarından birisi de elinde bulundurduğu medya gücü sayesinde, özellikle yeni medya girişimlerine büyük destek sağlayabilecek olması. Ayrıca yenilikçi girişimlerin de, Bloomberg ile entegre edilmesi anlamında Bloomberg Beta VC'nin şirkete ilerleyen tarihlerde katkısının büyük olacağını tahmin etmek çok da güç değil.

Bloomberg Beta fonuna San Francisco'da başkanlık edecek isim Roy Bahat. Bahat, daha önce IGN Entertainment'ın başındaydı ve Ouya isimli donanım girişimine başkanlık ediyordu. Fonun New York'daki önderi ise Karen Klein olacak. Klein daha önce Bloomberg'de yeni girişimlerden sorumluydu ve Softbank'ın girişim fonunda VP pozisyonunda görev yapıyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.