Zynga 520 kişiyi işten çıkartıyor, 3 ofisini kapatıyor

Zynga 520 kişiyi işten çıkartıyor, 3 ofisini kapatıyor

Her ne kadar oyun sektörü büyümeye devam etse de adı neredeyse “sosyal oyun” tanımı ile birlikte anılan Zynga şu sıralarda fazla hızlı büyümenin sancılarını yaşıyor. Facebook’un bu çapa erişmesinde büyük rol oynayan ve bu sayede milyar doların üzerinde bir değere ulaşan Zynga’nın CEO’su Marc Pincus çalışanların yüzde 18’inin firmadan ayrılacağını duyurdu.

“Bugün Zynga için zor, her bir çalışanımız içinse duygusal bir gün” diyerek sözlerine başlayan Pincus, “Hiç birimiz böyle bir gün yaşamayı beklemiyorduk” sözleri ile firmadaki işten çıkarmalarla ilgili görüşlerini paylaştı.

Pincus blog yazısında toplam 520 kişinin işten çıkartılmasının duyurmasının ilk tepkileri ise borsadan geldi.

Zynga’nın çalışan sayısının yaklaşık 5’te bir küçülmesi ve 3 ofisinin kapatılacağı haberlerinin ardından firmanın hisseleri borsada sert bir düşüş yaşadı. Hisselerin yüzde 12 değer kaybetmesinin ardından hisseler 2,99 dolardan işlem görmeye başladı.

Zynga

Kapatılacak 3 ofisten birinin New York ofisi olması ise ayrıca dikkat çekici. Çünkü bu ofis aynı zamanda Zynga’nın ciddi rakamlar ödeyerek satın aldığı DrawSomething’in yapımcısı OMGPOP’un ofisiydi. Her ne kadar Zynga henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, bu kararla beraber OMGPOP’un da kapatılacak olabileceği konuşuluyor.

Bu zor kararın Zynga’ya 70 ile 80 milyon dolar arasında bir tasarruf sağlayacağı tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.