Salesforce, bulut pazarlama platformu ExactTarget'ı satın almak için anlaşmaya vardı

Salesforce, bulut pazarlama platformu ExactTarget'ı satın almak için anlaşmaya vardı

Geçtiğimiz yıllarda çok ciddi satın almalar yapan Salesforce.com, bu sefer de ExactTarget'ı için satın alma anlaşmasına vardığını resmi olarak duyurdu.

Önde gelen bir bulut pazarlama platformu olan ExactTarget, bir SaaS (software as a service) olarak çalışıyor ve  müşterilerine çok kanallı bir e-posta, mobil, sosyal medya, web ve pazarlama otomasyon sistemi sağlıyor.

Aralarında Coca-Cola, GAP ve Nike gibi firmaların da bulunduğu 6000'den fazla müşterisi bulunan ExacTarget, Salesforce.com bünyesine katılacak. ExactTarget'ın hisseleri, hisse başına 33.75 dolarlık değerle el değiştirecek, yani toplamda 2.5 milyar dolarlık satın alma söz konusu.

Ödemenin Salesforce.com tarafından, nakit olarak yapılacağı anlaşmayla birlikte, Salesforce.com, bünyesine çok önemli bir gücü de katmış olacak. Bu arada anlaşmanın kesinleştiğini de vurgulayalım, çünkü iki şirketin yönetim kurulları da bu satın almanın gerçekleşmesi için onayı verdi.

Bildiğiniz gibi Salesforce daha önce, radian6 satın alması ve Clipboard satın alması ile yer vermiştik. ExactTarget'ın satın alınmasıyla birlikte, Salesforce.com'un amacı ExactTarget'ın sahip olduğu dijital pazarlama kabiliyetlerini, kendisinin çok güçlü olduğu CRM alanına aktarmak ve böylece satışı, pazarlamayı ve servisleri buluşturan, daha güçlü bir platformun ortaya çıkmasını sağlamak olacak.

Markaların global anlamda geleneksel medya için harcadığı bütçeleri sosyal medya tarafına kaydırmasıyla birlikte, dijital pazarlamanın değeri de artıyor ve böylece Salesforce.com'un ExacTarget satın alması da çok yerinde bir karar oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.