Feedly Google Reader'ın kapanmasına 1 ay kala büyük adımlar atmaya devam ediyor

Feedly Google Reader'ın kapanmasına 1 ay kala büyük adımlar atmaya devam ediyor

Bildiğiniz gibi Google Mart ayında yaptığı açıklamada Google Reader'ı 1 Temmuz 2013'te kapatacağını duyurmuştu. Şok edici bir haber olarak internet dünyasına düşen bu açıklamanın ardından çok sayıda gelişme yaşandı. Örneğin Digg Google Reader'a alternatif olabilecek yeni bir ürünü 1 Temmuz'a yetiştireceğini duyururken, hali hazırda var olan ve Google Reader'a alternatif olabilecek çok sayıda şirket de fırsattan istifade etmeye çalıştı.

Kuşkusuz bu isimlerin başında da Feedly geliyor. Hatırlarsanız Webrazzi'de Feedly kurucu ortağı Cyril Moutran ile bir röportaj gerçekleştirmiştik. Röportajda Cyril'in Türkiye hakkında söyledikleri gerçekten ilgi çekiciydi. Bugün ise şirket resmi blog'undan yaptığı açıklamada, Google Reader'ın kapanmasına 1 aydan az bir süre kala son gelişmeleri duyurdu.

Yapılan açıklamada Feedly'yi yeni denemeye başlayan kullanıcıların yüzde 68'lik bir kısmının en az haftada bir kez platformu ziyaret ettiğine değinildi. Diğer yandan içerik paylaşımı konusunda Buffer ile bir ortaklığa giden Feedly'de kullanıcıların içerik paylaşım oranı 10 katına çıkmış. Feedly hakkında biraz daha rakam vermek gerekirse; şirket Eylül 2012'den beri ortalama her hafta yüzde 4 büyüyor. Ayrıca 8 dakikalık sitede kalma süresi 16 dakikaya çıkarken benzer bir büyüme akıllı telefon ve tabletler için de geçerliliğini koruyor.

Hemen aşağıda ise Feedly'nin artan yükle başa çıkmak için yeni satın aldığı sunucuları görebilirsiniz. :)

feedly-yeni-sunucular
Feedly'nin artan yükü taşımak için satın aldığı yeni sunucular

Cyril ile yazının başında da bahsettiğimiz röportajı gerçekleştirirken kendisi Feedly'nin kullanıcı geri dönüşlerini ne kadar ciddiye aldığını önemle vurgulamıştı. Bugün yapılan açıklamada ise 3 bin 500'ün üzerindeki fikir arasından bu yıl sonuna kadar gerçekleştirilmesi planlananların bir kısmına yer verildi. Buna göre platformun hızlanması, Windows Phone/8 uygulamaları ve arama gibi konular öncelikli olarak geliştirilmeyi bekliyor.

Feedly API geliyor

Feedly'yi rakiplerinin önüne taşıyacak asıl gelişme ise uygulama ekosistemi. Açıklamaya göre Reeder, Press ve Nextgen gibi çokca tercih edilen uygulamalar Feedly ile de entegre olarak çalışabilecek. Yani yazılım geliştiriciler Feedly API sayesinde aynı Google Reader'da olduğu gibi uygulama geliştirebilecekler. Detaylar daha sonra açıklanacak ancak Feedly söz konusu entegrasyonun 1 Temmuz'a yetişeceğini söylüyor.

feedly-cloud

Tüm bu gelişmeler Digg'in henüz duyurmadığı yeni ürününün önünü kapadığı gibi Feedly'nin pazar liderliğini de perçinliyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda 3 milyon yeni kullanıcı kazandığını açıklayan Feddly'yi takip edip gelişmelerden sizi haberdar ediyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.