CloudArena'nın konaklama tesislerini internete taşıyan servisi HotelRunner, 1000 tesisi geçti

CloudArena'nın konaklama tesislerini internete taşıyan servisi HotelRunner, 1000 tesisi geçti

CloudArena'nın geçtiğimiz yıl hizmete soktuğu ve konaklama tesislerini offline'dan online ortama geçiren servisi HotelRunner, hali hazırda toplamda 1117 konaklama tesisine hizmet veriyor.

HotelRunner ile ilgili olarak CloudArena'nın kurucu ortaklarından Arden Agopyan ile konuştuk. HotelRunner'ı kullanan müşterilerinin yarısından fazlasının aktif olarak kullandığı sistemle oteller, online rezervasyon ve ödeme yapılmasının yanı sıra, check-in ve check-out işlemlerini yapma kapasitesine sahip oluyor.

Global bir servis olan ve 212 Capital Partners'dan daha önce bir yatırım alan HotelRunner'ın, Amerika'dan Filipinler'e farklı ülkelerde müşterileri bulunuyor. Ancak müşterilerin yüzde 83'ü Türkiye'den, yani ağırlıklı olarak yerel konaklama tesisleri HotelRunner'dan yararlanmakta.

HotelRunner, aynı zamanda turizm sektörünü offline ortamda online ortama taşıdığını, bu işlemi yaparken, turizm sektörüne eğitim ve ücretsizlik danışmanlık gibi ekstra faydalar sağlayarak, satışları ve rezervasyonlarını, online ortamda nasıl artırabilecekleri konusunda da destekliyor.

hotelrunner-screenshot

Freemium bir modele sahip olan HotelRunner'ın gelir modeli öncelikle müşterilerine önce sağladığı faydayı ücretsiz olarak göstermek ve sonrasında da müşterilere ücretli üst paketler sunmak. Böylece oteller alacakları hizmeti önceden denemiş oluyor ve entegrasyonun farkını, hiç para ödemeden yaşayabiliyorlar.

Agopyan'dan aldığımız bilgilere göre, yeni bir tur yatırım da yolda. Bu konuyla ilgili detayları alamasak da, yatırım haberi geldiğinde sizleri Webrazzi üzerinden haberdar edeceğiz. Ekip, şu anda 4 yazılımcı, 6 satış-destek ve 3 kurucu ortak olmak üzere, 13 kişiden oluşuyor. Aynı zamanda CloudArena ekibi büyümesini de sürdürüyor, buradan CloudArena'nın Webrazzi Kariyer sayfasındaki ilanlarına göz atabilirsiniz.

HotelRunner, mobile de önem veriyor. Konaklama tesisleri HotelRunner'a geçtiklerinde, bir mobil temaya da sahip oluyorlar. Böylece mobil tarafta HotelRunner kullanan otelleri bulan kullanıcılar, kolayca rezervasyonlarını gerçekleştirip, tesise erişme konusunda yardım alabiliyorlar. Bunun yanı sıra, HotelRunner'ın en büyük avantajı, kanal yönetimi konusunda da müşterilerine destek vermesi, HotelRunner üzerinden Booking.com, Expedia.com gibi siteler üzerindeki entegrasyonlar, oteller buradaki varlıklarını da tek bir yerden yönetebiliyor.

Son olarak, HotelRunner'da hedefler de büyük. Yıl sonuna kadar beta'dan çıkıp, global pazarlama faaliyetlerine başlamak ve müşteri sayılarını ikiye katlamak gibi hedeleri de var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.