Yenilenen Gmail e-posta kalabalığını dağıtmaya çalışacak

Yenilenen Gmail e-posta kalabalığını dağıtmaya çalışacak

Google, e-posta deneyimini ilerletmeye devam ediyor. Artık Gmail'de sınıflandırılmış e-postalar farklı bir görünümde sunulacak ve bu yeni deneyim Android ve iOS uygulamalarına da yansıtılacak.

Google'ın üzerinde çalıştığı bu yenilikle gruplanmış e-postalar, yan sütunlarda değil ana ekranda sekmeler altında topluyor. Bu sayede Gmail posta kutunuz tarayıcı deneyimine benzer bir görünüm kazanıyor. E-postalar sürükle-bırak şeklinde bir kategoriden diğerine taşınabiliyor.

Yıldızla işaretlediğiniz e-postalar öncelikli e-posta grubuna taşınıyor. Önemli postaları gözden kaçırmamanız amaçlanıyor. E-posta yoğunluğu daha düzenli bir şekle sokuluyor.

Gmail.com/inbox adresinde göz atabileceğiniz bu yenilikte teknik özelliklerden ziyade deneyime dönük bir güncelleme olduğu ortada. Çünkü Gmail'de sosyal e-postaları, forum mesajlarını veya hizmet güncellemelerini kategorilendirme hizmeti daha önce devreye alınmıştı. Şahsen bu özelliği kullansam da bu kategorilerin etiketler arasında yer alması pek de hoşuma gitmiyordu.

Alt alta veya yan yana sunulan çoklu e-posta özelliğini kullananmak ise ayrı bir dertti. Bu yenilikle bu epostaları kontrol etmek daha kolay bir hal alıyor. Üstelik bu yenilik mobil uygulamalara da özel olarak eklenmeyi bekliyor.

gmail android ios

Hatırlarsanız Google, 2009'da ortalarında e-posta anlayışını Wave ile değiştirmeye çalımış ama sunulan deneyimin içinden çıkmak kolay olmadı ve 2011 yılında Wave'in fişi çekildi. Tasarım ve kullanışlı olmasıyla dikkat çeken e-psota işlemcisi Sparrow'un satın alınması ise bu noktada Google'ın attığı en iyi adımlardan biri oldu.

Aşamalı olarak önce webde, ardından Gmail'in Android ve iOS uygulamalarında devreye alınacak bu yeniliği benimseyip benimsemeyeceğimizi önümüzdeki haftalarda göreceğiz. Elbette yorum yapmak için bir kaç hafta beklemenize gerek yok. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.