Selçuk Saraç: Şirketi kurarken sadece işe odaklanan asosyal bir yapımız vardı

Selçuk Saraç: Şirketi kurarken sadece işe odaklanan asosyal bir yapımız vardı

selcuk sarac sadece hosting webrazzi startup 13Startup'13 bugün önemli bir satın almaya imza atan Sadece Hosting'in kurucusu Selçuk Saraç'ı da ağırladı. Selçuk Saraç, barındırma hizmetleri sunan SadeceHosting.com'u Mayıs ayı başında Telecity Group'a 25 milyon pound (70 milyon TL) değerlemeyle satmayı başarmıştı.

"Sadece işimize odaklanmak istedik" Selçuk Saraç, Sadece Hosting'in kuruluşundan bahsederken bundan 3-4 yıl önce EBITDA, ARPU'nun ne olduğunu bilmediğini ve bu kavramların uzmanların ilgi alanına girdiğini düşünüyormuş. 3-4 kişilik bir ekiple kendi işine odaklanmaları gerektiğini düşünen Saraç, bu dönemi şu sözlerle anlatıyor;

"İşimizi düşünelim, biz bir ürün yapalım ve ihtiyacı olan da gelsin kullansın şeklinde "asosyal" bir bakışımız vardı. Kurumsal süreçler işi zorlaştırıyordu ve bunu keyfimize göre kullanmaya çalıştık."

Bu bakış zamanla esneyerek Sadece Hosting'in yenilenmesini sağlamış ve pazar lideri konumunda olan şirket Saraç'a göre en doğru yatırımcıyla 62 gün içinde satış imzasını atmış. Saraç'ın verdiği bilgiye göre 36 veri merkezi bulunan Telecity, 4 milyar dolarlık civarında bir değere sahip.

"İşime olan motivasyonum devam ediyor"

1 yıl içerde kalma şartıyla muhtemelen 3 yıl Sadece Hosting'in başında kalacağını açıklayan Selçuk Saraç, şirketin performansına bağlı olarak 4 milyon pound daha ödeme alabileceklerini paylaştı. Mevcut işi devam ettirmek üzere motivasyona sahip olan girişimcimiz ve yeni yatırımlar yapmak konusunda net bir kararı olmadığını, zaten bazı sektörde teknoloji odaklı bazı girişimleri olduğunu da ekledi.

Öğrendiğimiz kadarıyla Sadece Hosting' bundan sonra daha geniş kaynaklarla ve daha rahat bir şekilde büyümeye odaklanacak. Bu alanda henüz alınmamış sertifikalar alınarak devler ligine yükselmeye çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.