Cem Sertoğlu, Evren Üçok ve Alp Saul'ün Startup'13 söyleşisinden öne çıkanlar

Cem Sertoğlu, Evren Üçok ve Alp Saul'ün Startup'13 söyleşisinden öne çıkanlar

Webrazzi Startup'13'ün ilk arasının ardından gerçekleştirilen ilk sunumda Pronet'in kurucu ortağı Alp Saul, Earlybird Venture Capital'ın ortaklarından Cem Sertoğlu ve Evren Üçok sahnedeydi.

Arda Kutsal, yapılan söyleşide ilk sözü, bir süre önce İngiliz Cinven tarafından satın alınan Pronet'in kurucu ortağı Alp Saul'e verdi. Pronet'in başlangıcından bahseden Alp Saul'ün Grupanya, Vivense ve idemama'daki yatırımları olduğunu aktardı. Saul, Pronet girişiminin yanı sıra, internet ve biyoteknoloji yatırımları da bulunduğunu söyledi.

Daha sonra Earlybird Venture Capital'ın ortaklarından Cem Sertoğlu ve Evren Üçok da, Earlybird VC'nin yapısından bahsetti. Avrupa'nın en büyük fonlarından biri olan Earlybird VC, Rusya hariç Avrupa'da yatırımlar yapıyor. İstanbul'da da ofisi bulunan Earlybird VC'nin 700 milyon dolarlık bir fonu bulunuyor.

Earlybird Venture Capital'ın yatırım tercihlerinden de bahseden Sertoğlu, 3 ile 10 milyon dolar arasındaki yatırım aralıklarına odaklandıklarını aktardı. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde 700 milyon dolarlık toplam fondan, 50 ile 100 milyon dolar arasındaki fonun Türkiye'ye ayrılacağı bilgisi paylaşıldı. Earlybird VC, girişimcileri dinlemeyi amaç edindiklerini aktararak, inandıkları girişimciyi başarıya götürmek için desteklerinin tam olduğunu belirtti.

Son olarak söyleşimize katılan Cem Sertoğlu, Evren Üçok ve Alp Saul'ün yatırımlarının bulunduğu (Evren Üçok yüzde 20.875, Cem Sertoğlu yüzde 20.875, Alp Saul yüzde 4 hisse sahibi) Vivense.com ile ilgili konuşuldu.  Mobilya dikeyinde bir e-ticaret sitesi olan Vivense, lojistik açıdan zorlu bir kategoride yer alıyor. Buna rağmen bu zorlu kategoride başarıyla yola çıkan Vivense.com konuşuldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.