Evidea, Tiger Global'den 2 milyon dolar yatırım aldı

Evidea, Tiger Global'den 2 milyon dolar yatırım aldı

Evidea.com, önceki yatırımcısı Tiger Global'den 2 milyon dolarlık yeni bir yatırım daha aldı. Bildiğiniz üzere Evidea, en son geçtiğimiz yıl yine Tiger Global'den ikinci tur yatırımını almıştı.

Üçüncü turda 2 milyon dolarlık bir yatırım daha alan Evidea, kurucu ortakları Tuğberk Keselioğlu'dan aldığımız bilgilere göre bu yatırım Evidea'nın iyi gidişatını ivmelendirmek amacıyla alındı.

Yine edindiğimiz bilgilere göre, son 6 aydır büyüme hızını bozmadan verimlilik adına önemli aşamalar kaydetmeye başladıklarını belirten Evidea, maliyetleri düşürmeye çalışırken, kar marjı ve ciro artırımı konusunda da önemli adımlar attıklarını açıkladı. Karlılığa çok yakın bir durumda olduklarını, bunun da rekabetçi Türkiye pazarında zor bir durum olduğunu aktaran Keselioğlu, ciroları ile ilgili detayları ise paylaşmadı.

Tuzla'da 3000 m2'lik depoları ile hizmet veren Evidea, lojistiği tamamen içinde hallediyor ve bu da birim maliyetlerine çok olumlu şekilde yansıyor. Aldığımız bilgilere göre Evidea, teknoloji ve ürün yelpazesi tarafında yatırıma devam ederek, yakın bir zaman yeni arayüzünü de devreye sokacak. Bunun yanı sıra, Evidea.com mobil uygulamalarını da yayınlayacak.

Gelen yatırımla birlikte Evidea'nın hedef büyüttüğünü de anlamak güç değil. 1-2 yıl içerisinde ilk 10 e-ticaret firması arasında yer almayı hedefleyen Evidea, yurtdışı satışlarına da başlayacak.

Bu arada son olarak Webrazzi TV'deki Girişim Ofisleri programında Evidea ofisini ziyaret etmiştik. O bölümü buradan izleyebilir ve Evidea'nın ofisine göz atma şansı bulabilirsiniz.

Güncelleme: Aldığımız son duyuma göre, Evidea.com'un melek yatırımcısı olan Emre Kurttepeli, yarın gerçekleştirilecek olan Webrazzi Startup'13 etkinliğinde yapacağı konuşmasında, Evidea.com ve yatırımla ilgili bazı detayları da katılımcılarla paylaşacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.