İlk Jolla telefon ortaya çıktı! Sailfish OS yüklü 4,5 inç ekranlı telefonun fiyatı 399 Euro

İlk Jolla telefon ortaya çıktı! Sailfish OS yüklü 4,5 inç ekranlı telefonun fiyatı 399 Euro

Bir süredir üzerinde çalışılan va sizlere "Finlandiya’nın yeni Nokia'sı" olma potansiyelinde olan ve bu yakıştırmanın yapıldığı Jolla, ilk telefonu sonunda ortaya çıktı.

Kısa bir süre önce Jolla, China Fortune'dan ciddi bir yatırım almıştı. Bugün ise Jolla telefonunu ilk defa görücüye çıkardı. Telefon ile ilgili çıkan ilk detaylar, Jolla'nın 4.5 inçlik bir ekrana sahip olacağı ve Sailfish isimli işletim sistemini içinde barındıracağı yönünde. Bu işletim sistemini kısaca özetlemek gerekirse, Fırat Demirel'in bir önceki yazısındaki deyimi ile "Windows Phone ve Android karışımı" bir işletim sistemi görünümünde olduğunu söylememiz mümkün.

8 megapiksellik bir kamerası bulunacak olan telefonda microSD kart ve 4G desteği de bulunacak. Jolla'nın resmi sitesinde de yer alan detaylara bakılırsa, Jolla keskin hatlara sahip bir telefon. Jolla tasarımsal açıdan da şık gözüküyor ve belki biraz da bu yüzden kişiselleştirmelere imkan vermiş. Jolla'nın arka kapak renklerini kendiniz seçebiliyor ve telefonu buna göre şekillendirebiliyorsunuz. Biraz da işletim sistmenin özgürlüğü ile, Jolla'nızdaki tüm renkleri, fontoları, fonksiyonellikleri değiştirmeniz mümkün oluyor.

Jolla

Telefonun sahip olacağını işletim sistemi Sailfish OS, Jolla'nın en büyük kozlarından biri olmaya çalışacak. Özellikle uygulama ekosistemi telefonlar için oldukça önemli ve bu konuda Jolla'nın kurucu ortağı da uygulama geliştiricilere daha şimdiden bir çağrıda bulunmuş durumda.

Jolla'nın satışı ilk kez Avrupa ülkelerinden başlayacak. Jolla'nın bu ilk telefonunun 2013 yılı sonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Kısacası, Jolla'nın Sailfish OS'li telefonlarını bu yıl sonunda ya da 2014'ün hemen başında görebileceğimiz anlamına geliyor. Telefonun fiyatı ise 399 Euro olarak belirlenmiş.

Bakalım Jolla, Finlandiya'nın yeni Nokia'sı olabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.