Startup İstanbul etkinliği sona erdi! İşte günün notları

Startup İstanbul etkinliği sona erdi! İşte günün notları

Bugün Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen ve siz okurlarımız için canlı olarak yayınladığımız Etohum'un Startup İstanbul etkinliği girişimcileri, yatırımcıları ve sektörü buluşturdu.

Startup İstanbul, İhsan Elgin ve Burak Büyükdemir'in açılış konuşmaları ile başladı. TEB Özel Bankacılık ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinliğin ilk konuşmacısı Gökhan Mendi oldu. Mendi'nin ardından Hazine Müsteşarlığı'nı temsilen Ali Arslan sözü aldı.

Arslan, Bireysel Katılım Sermayesi Yönetmeliği üzerine konuştu. Sonrasında ise Ali Rıza Kayar ve Ali Arslan, katılımcılardan gelen melek yatırımcılıkla ile ilgili soruları yanıtladı.

Screen Shot 2013-05-16 at 3.55.09 PM

Arslan, bugüne kadar müsteşarlığa yapılan 31 başvuruya lisans verildiğini, 25’inin de değerlendirme aşamasında olduğunu açıkladı.

Eski Türk Telekom CEO'su Paul Doany de konuşmacılar arasındaydı. Doany, danışmanlık ve yatırım firmaları Doany Partners'ı anlatarak, yaptıkları yatırımlardan ve sadece Türkiye'deki değil, bölgemizdeki ekosistemden de bahsetti.

Screen Shot 2013-05-16 at 3.52.21 PM

Doğan Holding'den Hanzade Doğan, etkinlikte hem girişimcilere, hem yatırımcılara bilgiler vererek, bundan sonraki süreçte, azınlık hisse karşılığında da yatırım yapacaklarını duyurdu. Hanzade Doğan, bugüne dek internet sektörüne 100 milyon dolar yatırım yaptıklarını da açıkladı.

Verilen aranın ardından son dönemde melek yatırımları ile adını sıkça duyduğumuz Hasan Aslanoba ve Türkiye e-ticaret sektörünün yeni ama güçlü oyuncusu n11'den İzi Adato konuşmalarını gerçekleştirdi.

arda-kutsal-vc-oturumu-startupistanbul

Yapılan konuşmaların ardından günün ilk ve tek panelinin moderatörlük görevini Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal üstlendi. Intel Capital'dan Barış Aksoy ve Revo Capital'den Cenk Bayrakdar  bu panelde soruları yanıtladı. Bayrakdar, Revo Capital'in 50 milyon dolarlık bir fona sahip olduğunu belirtirken, Intel Capital'den Barış Aksoy da, Intel'in bugüne dek yaptığı yatırımlardan bahsetti.

Etkinliğin öğleden sonraki kısmında Oyuncakdenizi.com, Muvizi, ParlakBirGelecek, CardGusto, Edfor, GaniPara, giysicini.com, Tinkfabrik, Userspots, Ceidot Games gibi girişimler sunumlarını gerçekleştirdi. İşte sunumlarını gerçekleştiren girişimler ve yaptıkları işler:

Oyuncakdenizi.com: Online oyuncak dünyası olarak yayında olan site, internet üzerinden oyuncak satışı gerçekleştiriyor. Muvizi: Muvizi, online olarak film izlemenizi sağlayan bir girişimi. Filmleri online ortama taşıyor.

ParlakBirGelecek.com: ParlakBirGelecek, üniversite tercihi yapma konusunda öğrencilere yardımcı olan bir girişim.

CardGusto: CardGusto, restoran ve kafede üyelerine özel indirimler ve ayrıcalıklar sağlayan özel bir kart.

Edfor: Edfor, bir öğrenme yönetim sistemi. Öğretmen ve öğrenciler tarafından, internet üzerinden haberleşmek, dosya paylaşmak için kullanılıyor.

GaniPara: GaniPara, e-ticaret ile tanışmak isteyen girişimcilere yardım eden, yabancı rakipleri de olan bir girişim.

giysicini.com: Giysicini, akıllı ve sosyal bir sanal gardırop. Kıyafet seçimleri konusunda size yardımcı olabiliyor ya da kombinlere bakarak size ilham veriyor.

Tinkfabrik: Tasarımcıların, ürünlerini görücüye çıkartabildiği ve bu ürünlerin sevilmesi halinde, ürünlerin üretilmesi ve burası üzerinden satılması aşamalarına sahiplik eden bir girişim.

Userspots: Kullanıcı Deneyimi ve kullanılabilirlik konusunda müşterilerine hizmet veren Userspots, UX'in önemini her seferinde vurgulayan bir girişim.

Ceidot Games: Ceidot, oyun dünyasında uzun süredir tecrübesi olan bir oyun stüdüyosu. Son oyunları ile Ceidot'a yatırımcı arayışı içindeler.

Görsel Kaynaklar: Twitter #1#2, #3

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.